previsions 20/03/2020

La méteo: els últims dies de març seran molt d'hivern

La setmana que ve podria arribar a nevar per sota dels 1.000 metres

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquest divendres ha començat amb més glaçades que ahir, ja no només al Pirineu, sinó fins i tot en algunes altres valls interiors. D'entre les temperatures mínimes d'avui destaquen (en ºC):

Sant Pau de Segúries, -2

Les Borges Blanques, 0

Olot, 0

Puigcerdà, 0

Guardiola de Berguedà, 0

Vic, 0

Girona, 1

Lleida, 2

Sabadell (Parc Agrari), 2

Barcelona, 9

Tarragona, 9

Al migdia la temperatura serà bastant semblant a la d'ahir, amb moltes màximes de més de 15 graus i molt poques que arribin a superar els 20. El cap de setmana l'ambient no canviarà gaire, però la setmana que ve sembla que el fred s'accentuarà.

Entre dimarts i dimecres una potent entrada d'aire fred provocarà un ambient de ple hivern al centre d'Europa, on la temperatura baixarà sota zero en ciutats com Berlín, Praga, Viena i Zagreb, i tot i que aquí aquesta fredorada tardana no arribarà amb tanta intensitat sí que cal esperar una baixada de la temperatura d'entre 2 i 4 graus en general, i fins i tot més marcada al Pirineu i en algunes comarques de Girona. Baixaran les temperatures de dia i les de nit, i cal esperar temperatures mínimes que arribin a baixar sota zero en força comarques interiors i prelitorals.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dimarts

Pel que fa a l'estat del cel, els pròxims dies seran de cel enterbolit o mig ennuvolat, i els núvols més espessos se situaran a la meitat est, sobretot a la costa i al prelitoral. No espereu per sortir als balcons o als terrats quan faci sol, perquè les clarianes seran intermitents. Entre diumenge i dilluns fins i tot hi haurà alguns ruixats irregulars, i tot i que les pluges més destacables sembla que tornaran a afectar el Pirineu i les Terres de l'Ebre, poc o molt acabarà plovent en molts més indrets.

Acumulacions de precipitació previstes entre avui i diumenge al vespre

La setmana que ve encara és molt incerta, però segurament els ruixats sobtats tornaran a aparèixer en alguns moments. Caldrà estar atents fins i tot a la possibilitat que la neu pugui arribar a cotes baixes: entre dimecres i dijous no és gens descartable que alguns ruixats puguin ser de neu amb una cota d'entre 500 i 1.000 metres. Precisament avui fa dos anys que una nevada molt tardana deixava el Tibidabo ben emblanquinat, com testimonia aquesta foto de l'observador Alfons Puertas.

Així va quedar l'Observatori Fabra fa avui dos anys
stats