previsions 27/07/2021

La méteo: l'estiu torna a imposar la seva llei

El sol i la calor de ple estiu marcaran el panorama meteorològic dels pròxims quatre dies

2 min

BarcelonaTot i que durant les hores centrals del dia circularan algunes bandes de núvols prims, en conjunt el dimarts ja el passarem amb un bon sol i les quatre nuvolades de tarda que creixeran en punts de muntanya només deixaran escapar algun ruixat de caràcter aïllat al Pirineu. Res a veure amb els xàfecs i les tempestes d'ahir, que van acabar regant més de la meitat del país i que localment van descarregar amb molta intensitat: a primera hora del dia es van acumular 56 litres a Gimenells i entre la tarda i el vespre en van caure 67 a Sant Pau de Segúries. Les precipitacions també van arribar a la Conca de Barberà, i a Santa Coloma de Queralt se'n va recollir 6.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

Un dimarts bàsicament assolellat i amb un contrast tèrmic entre el dia i la nit una mica més acusat que els últims dies. La matinada ha sigut relativament fresca –en alguns trams de costa el termòmetre ha baixat dels 20 °C– però al migdia ja notarem el repunt de les temperatures. Prop de mar el mercuri no s'enfilarà gaire més que ahir però en algunes comarques interiors l'ascens serà de més de 5 graus i cap a Ponent i la Catalunya Central les màximes ja arribaran als 33 o 34 °C.

El garbí es deixarà sentir a tota la Costa Brava a partir del migdia.

L'altre protagonista del dia serà el vent de garbí, que es girarà a última hora del matí entre el Maresme i l'Empordà i que fins ben entrada la tarda deixarà cops de fins a 40 o 50 km/h en aquestes comarques litorals. El vent alterarà una mica la mar i farà enfilar els termòmetres de les comarques del nord-est fins a fregar els 35 graus. No seria estrany, doncs, que les temperatures més altes d'aquest dimarts al conjunt del país es registressin a la demarcació de Girona.

Temperatures màximes previstes per a aquest dijous.

I de cara als pròxims dies no esperem gaires canvis. Cel serè fins divendres i calor que s'anirà intensificant i que tocarà sostre aquest dijous mateix. El mes de juliol l'acabaríem amb un dissabte més variable i fins i tot amb alguns ruixats al terç nord del país. Aquesta inestabilització del panorama meteorològic coincidiria amb una clara refrescada que ens faria encetar el mes d'agost amb menys de 30 graus al migdia a tot el país. La calor de ple estiu, per tant, tornarà amb força però no ho farà indefinidament.

Previsió de pluja acumulada per a aquest dissabte.
stats