previsions 01/02/2022

Gens de pluja i menys fred

Passarem la setmana vinent amb migdies força suaus i sense haver d'obrir el paraigua enlloc

3 min
Sortida de sol des de Sant Quintí de Mediona
Escolta aquí la previsió del temps

La matinada d'aquest diumenge ha sigut, en conjunt, més freda que l'anterior, amb temperatures que han baixat fins als 10 graus sota zero a les valls del Pirineu i que sovint s'han mogut entre els -4 i els -8 °C a les comarques interiors. A tall d'exemple, algunes de les mínimes d'avui són els -10 °C de Das, a la Cerdanya, els -8 de les Borges Blanques, Mollerussa i Tremp, els -6 °C a Vic i Girona, els -4 de la Bisbal d'Empordà o els -3 °C de Gandesa. Les glaçades han tornat a afectar bona part dels municipis de la Costa Brava i, com ahir, només el litoral barceloní i tarragoní s'han escapat d'assolir registres negatius.

Mapa de temperatura màxima prevista aquest diumenge.

El diumenge l'hem passat amb cel absolutament serè a gairebé tot el país. Les boirines de la plana de Vic s'han desfet ràpidament i només al Montsià i al Baix Ebre els núvols baixos han anat fent la guitza a estones. El domini del sol, però, no s'ha traduït en un ambient especialment agradable i les màximes més elevades d'avui han sigut els 14 °C que s'han assolit a Badalona, a Parets del Vallès, a Viladecans, a Girona, al Vendrell o a Barcelona. A la capital gironina, cal destacar la notable amplitud tèrmica entre el dia i la nit, que avui ha arribat pràcticament als 20 graus. Al País Valencià, en canvi, el cel ha estat força més tapat i fins i tot s'han escapat algunes gotes a la costa d'Alacant. I a les Illes han tingut una jornada variable però, en conjunt, amb més sol que no pas núvols.

Previsió de pluja acumulada en tota la setmana vinent.

I donant un cop d'ull als mapes a mitjà i a llarg termini, tot apunta que el domini anticiclònic s'allargarà, com a mínim, fins a principis del mes de febrer. A partir de divendres la tramuntana tornarà a bufar amb força a l'Empordà, però aquesta entrada de vent del nord no deixarà precipitacions enlloc i, ara mateix, no sembla que hàgim d'obrir el paraigua en cap indret del país abans de deu dies. La persistència de les altes pressions farà que el sol s'imposi pràcticament sense excepcions a la costa i a mitjana i alta muntanya, però també que les boires, especialment entre dimarts i dijous, guanyin protagonisme a les planes i fondalades interiors.

Diferència de temperatura màxima prevista entre avui i dimecres que ve.

Pel que fa a les temperatures, sí que tindrem algunes novetats. Entre demà i dimecres les màximes guanyaran entre 3 i 5 graus i faran que, sobretot prop de mar, els migdies siguin força més agradables que els d'aquest cap de setmana. De totes maneres, l'entrada de vent del nord farà que els termòmetres tornin a recular a partir de divendres i que el tram final del mes de gener torni a ser de rigorós hivern. Les temperatures mínimes, per la seva banda, costarà força més que es recuperin i les glaçades estaran a l'ordre del dia durant bona part de la setmana a les comarques interiors.

stats