previsions 20/10/2016

La méteo en 1 minut: divendres insegur i possibles pluges dissabte

Els mapes del temps encara no es posen d'acord si dissabte plourà de manera extensa o només puntualment

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaComencem jornada avui amb un matí una mica més fresc que els anteriors. En general, a primera hora d'avui hi havia un o dos graus menys que ahir, una tendència que també es traspassarà al migdia. Avui, al centre del dia també farà més falta el jersei que no pas ahir, amb moltes temperatures màximes que no passaran dels 20 ºC.

De matinada alguns ruixats descarregaven just davant de la Costa Daurada, símptoma que el temps es manté insegur a l'est. Avui també serà un dia amb més núvols que sol en aquest sector, però com en els dies anteriors només s'escaparan ruixats molt locals i de poca estona. En comarques com el Garraf i el Baix Penedès és on avui és més probable que hi calgui obrir el paraigua en algun moment, sobretot al matí. Avui els xàfecs més importants tornaran a afectar sobretot el sud del País Valencià i les Pitiüses.

Demà no canviarà gaire el temps. Els núvols no marxaran de l'est però tampoc complicaran gaire el temps. On és més probable que demà faci falta el paraigua al matí és a la Costa Daurada, i a la tarda algunes gotellades també podrien afectar sectors del prelitoral. Al migdia l'ambient no serà gaire diferent del d'avui, amb sensació de tardor i moltes temperatures per sota dels 20 ºC.

Continuen encara les incerteses sobre el temps de dissabte. Alguns models fan pensar que serà un dia passat per aigua a la costa i al prelitoral, però d'altres simplement dibuixen un nou dia de núvols i algunes gotellades. El més probable és que els ruixats més intensos descarreguin sobre el mar, tot i que a la costa també caldrà obrir el paraigua en algun moment del dia. No és descartable, però, que alguns d'aquests ruixats intensos afectin també la costa dissabte i puguin deixar-hi 20 o 30 l/m2. Les temperatures variaran poc.

Diumenge hi haurà un canvi clar, s'obriran moltes clarianes i el vent de garbí farà entrar una massa d'aire molt més càlid que marcarà l'inici de la setmana que ve. Atents, perquè entre dilluns i dimecres els termòmetres tornaran a fregar els 25 graus al migdia i la sensació de final d'estiu tornarà a ser molt més present que no pas la de tardor.

stats