previsions 25/01/2019

La méteo en 1 minut: nou canvi de temps diumenge

Aquest cap de setmana començarà amb màximes de fins a 15 graus al migdia

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaMatí molt fred en general. El vent continua provocant efectes estranys, com ara que, tot i que a la Seu d'Urgell dimecres hi va nevar amb ganes, aquest matí la temperatura fos més baixa al Zoo de Barcelona (3º) que a la capital de l'Alt Urgell (5º). Moltes indrets a sotavent del Pirineu han tingut temperatures positives aquest matí a causa del vent, mentre que les glaçades es concentraven sobretot a Ponent i a la Catalunya Central.

Avui la temperatura pujarà més que ahir en general. En molts casos la màxima s'estirarà entre 2 i 4 graus, i això farà que al migdia molts termòmetres s'acostin als 15º. El cap de setmana començarà amb aquest ambient una mica menys hivernal, però diumenge un nou canvi de temps reactivarà el fred a la tarda i nit. La setmana que ve tindrà també molts dies de fred intens amb algunes ventades.

Cops de vent màxims previstos per aquesta tarda

Avui farà sol en general, però el pas d'un front farà que torni a nevar en alguns punts del Pirineu, sobretot al Pirineu Occidental. La cota serà més alta que ahir, s'enfilarà per sobre dels 1.000 metres i podria arribar fins als 1.500 en alguns punts. Demà les clarianes predominaran i no nevarà al Pirineu, però diumenge a partir del migdia les precipitacions tornaran a la serralada, en aquest cas altre cop amb neu fins a les cotes més baixes. Diumenge a la tarda també s'escaparan alguns ruixats sobtats en diferents comarques de Girona.

Acumulacions de precipitació previstes per diumenge

El vent continua bufant molt fort al Pirineu i a l'Empordà. Aquesta nit hi ha hagut ratxes de fins a 144 km/h a Portbou, 113 a la Tosa d'Alp, 99 a Molló o 88 a Banyoles. Durant el dia seguirà deixant-se sentir amb ganes. El mestral i la tramuntana afluixaran demà, però revifaran amb el canvi de temps de diumenge a la tarda.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'ahir i la d'avui

La setmana que ve aniran passant més fronts que podran anar deixant noves nevades al Pirineu, sobretot al Pirineu Occidental. Fora de la serralada, entre dimarts i dimecres podria haver-hi algunes precipitacions febles, però les possibilitats més altes de pluja a hores d'ara s'entreveuen d'avui en vuit. La setmana que ve serà clarament d'hivern, però res fa pensar en un fred extraordinari o especialment intens.

stats