previsions 23/10/2019

La méteo en 1 minut: nits més fredes i temps més tranquil

Aquesta tarda encara cauran alguns xàfecs dispersos però el temps millorarà els dies vinents

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquest matí les pluges continuaven descarregant en comarques de Girona, al Maresme i a la Catalunya Central, però cada cop amb menys força. Els models de previsió fan pensar que la borrasca s'allunyarà amb rapidesa, però encara fins a mig matí es continuarà acumulant aigua en molts d'aquests indrets del nord-est, que ja han rebut fins a 200 l/m² en les últimes 24 hores. A la tarda ja només hi haurà ruixats puntuals en alguns punts de la meitat nord de Catalunya.

La borrasca ha deixat una emblanquinada destacable en alguns punts del Pirineu Occidental, on la cota de neu ha estat més baixa. L'estació automàtica que el Meteocat té a Boí, a la cota 2.500, detecta un gruix màxim de fins a 20 centímetres aquest matí, després de les precipitacions de la nit.

El temporal tampoc rebrotarà en dies vinents. Aquest dijous començarà amb sol, a la tarda augmentaran els núvols al Pirineu i Prepirineu i es podrien arribar a escapar algunes gotes i volves de neu al vessant nord de la serralada, però en general el temps serà tranquil. El cap de setmana farà sol arreu i només hi haurà bancs de boira matinals, sobretot a les fondalades de la Catalunya Central.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte

El vent també anirà clarament a la baixa. Avui girarà de garbí i es deixarà sentir com a molt amb cops de 30 o 40 km/h al migdia, sobretot a la costa. El temporal marítim encara serà important, sobretot a la Costa Brava, on les onades podrien arribar a superar els 4 metres al llarg d'avui. El Meteocat té actiu un avís de perill molt alt per aquesta circumstància.

Les pròximes nits seran clarament més fredes. Demà el dia començarà amb temperatures entre 3 i 5 graus més baixes que avui en molts indrets, però la temperatura tendirà a pujar cap al final de la setmana. Dissabte i diumenge al migdia el termòmetre es tornarà a enfilar per sobre dels 20 graus amb facilitat i les nits seran també una mica menys de tardor. No hi ha indicis de cap més entrada d'aire fred com a mínim fins a la castanyada. Tot i que aquesta nit serà una de les més fredes de la tardor fins ara, el tram final de l'octubre serà suau per l'època.

Acumulacions de precipitació previstes per demà
stats