previsions 10/02/2021

La méteo: nous canvis de temps divendres i diumenge

A curt termini l'ambient serà més suau però la setmana s'acabarà amb fred d'hivern

2 min

BarcelonaEl front d'aquest matí ha deixat pluges destacables en algunes comarques de Ponent i del sud. D'entre les més abundants hi ha els 7 l/m2 d'Ascó, els 6 de Lleida, Mollerussa, Batea i Gandesa, els 5 de Tàrrega i els 4 de Falset. A la tarda les clarianes seran les protagonistes, acompanyades del fort vent en comarques del sud. Aquest migdia el mestral ha arribat a ratxes de 100 km/h a Mas de Barberans i a l'Hospitalet de l'Infant, 87 a Tortosa, 77 a Amposta i 71 a l'aeroport de Reus. Amb el pas de la tarda el vent anirà perdent intensitat.

A Europa els pròxims dies estaran marcats per una forta entrada d'aire fred en països centrals i de l'est. A Praga la temperatura baixarà fins als -15 graus els dies vinents. Istanbul podria rebre una nevada destacable el cap de setmana, i també en ciutats com Atenes podria haver-hi emblanquinades al tram central del febrer.

Diferència de temperatura prevista entre avui i dilluns

Aquesta fredorada no arribarà al Mediterrani Occidental, però sí que cal esperar que entre el cap de setmana i l'inici de la setmana que ve la sensació de fred s'accentuï. A curt termini la temperatura fins i tot pujarà una mica, especialment de cara a divendres, però entre diumenge i l'inici de la setmana que ve probablement arribaran uns quants dies de fred més intens, amb temperatures entre 3 i 5 graus més baixes que les d'avui.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge

Pel que fa a l'estat del cel, demà serà un dia amb molt de sol, i el fet que, a més, hi hagi poc vent afavorirà que la sensació tèrmica sigui de les més agradables de la setmana. Divendres arribarà un front que deixarà nevades destacables al Pirineu occidental, però en general només farà ploure de forma minsa a la tarda. El vent de mestral tornarà a bufar fort al sud de Catalunya.

Entre diumenge i dimarts entrarem en una fase de dies més ennuvolats i de temps insegur, sobretot a prop de la costa. Una entrada de vent humit farà que hi hagi molts núvols i algunes pluges minses. No plourà amb ganes però el segon dia del cap de setmana serà segurament molt rúfol. Aquest temps bastant gris i més hivernal podria marcar també la primera part de la setmana que ve.

Acumulacions de precipitació previstes per a divendres
stats