previsions 31/01/2021

El temporal de vent s'allargarà fins demà

Hi haurà ratxes superiors als 100 km/h al Penedès i al Camp de Tarragona

2 min
Arc de Sant Martí observat ahir a l'Altiplà Central
Escolta aquí la previsió del temps

El vent de ponent i mestral s'ha anat reforçant de matinada. Fins a les deu del matí s'ha registrat un cop màxim de 138 km/h a l'Albiol, 132 km/h a la Riba, 130 km/h a Siurana, 118 km/h al Perelló, 115 km/h a Mas de Barberans, 109 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 108 km/h al Port del Comte, 101 km/h a la Selva del Camp i 100 km/h a Mont-roig del Camp.

El temporal de vent continuarà afectant el centre i el sud del país, i també els cims del Pirineu i del Prepirineu. Tot i que entre el migdia i el vespre la ventada no serà tan intensa, s'espera que durant la nit es torni a reforçar. De fet, el punt àlgid de la ventada arribarà demà, amb ràfegues que podrien arribar a superar els 100 a 120 km/h al Penedès i al Camp de Tarragona.

Cop màxim de vent previst per demà al matí

El Servei Meteorològic ha actualitzat l'avís per vent per avui i per demà. Pràcticament tot el territori es troba en perill moderat, tret de les comarques de Girona. A més, a les zones elevades del Pirineu i del Prepirineu, al Penedès, al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre el perill és alt (de grau 3/6). Per aquesta raó, Protecció Civil manté l'alerta del pla especial d’emergències Ventcat.

Fins a les 10 del matí el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 67 trucades relacionades amb l'episodi de vent, la majoria de la comarca del Barcelonès. A banda, els Bombers de la Generalitat han atès una quinzena d'avisos, centrats a la Regió Metropolitana Sud.

Avís per vent per avui i per demà

Amb tot, tant avui com demà s'espera que siguin jornades força assolellades en bona part del país, tot i el pas d'alguns núvols. Ara bé, a l'extrem nord del Pirineu es mantindrà la nuvolositat abundant i hi haurà precipitacions, que poden acumular entre 20 i 50 l/m2 més fins demà al vespre.

La cota de neu anirà oscil·lant en funció del moment. Aquest migdia voltarà els 2.000 metres, per tornar a baixar als 1.400 metres durant la nit. Demà tendirà a pujar fins a situar-se per sobre dels 2.200 metres al final del dia.

Avui la temperatura es mantindrà sense gaires canvis, amb molts valors que voltaran entre els 14 i els 19 ºC. De cara a demà, pujarà entre 1 i 3 graus.

A partir de dimarts, coincidint amb el dia de la Candelera, tornarà l'anticicló i l'ambient primaveral per uns dies. No serà fins divendres que el temps podria començar a canviar de nou.

stats