previsions 11/09/2020

Diada assolellada però encara amb el risc d'alguns ruixats

El cap de setmana la pluja anirà a la baixa amb un temps encara més estiuenc

Roc Mateu
2 min
Albada des del Far del Fangar, al Delta de l'Ebre / Agustí Descarrega

BarcelonaAhir dijous encara es van notar les restes d’inestabilitat de l’embossament d’aire fred que ens ha afectat aquests dies. A la tarda els xàfecs i les tempestes van aparèixer a les comarques de la Catalunya Central, de Girona i van avançar en direcció sud-oest i van afectar el litoral i prelitoral de Barcelona i també de Tarragona, així com de manera més aïllada a punts del pla de Lleida. Avui, Diada Nacional de Catalunya, no farà net del tot, i els ruixats es resistiran a marxar.

Fins al migdia el sol serà el protagonista. Tan sols hi haurà algunes boirines en zones enclotades del prelitoral i de la Catalunya Central que a mig matí desapareixeran, així com alguns núvols al nord-est. Serà a partir del migdia quan les nuvolades tornaran a créixer en sectors muntanyencs del país i descarregaran alguns ruixats i algunes tempestes sobretot al Pirineu, al Prepirineu i a la Catalunya Central i a l’interior de Girona. Però també se’n podrien formar amb menys probabilitat a la serralada Prelitoral i fins i tot al litoral central i sud de la Costa Brava.

A partir de dissabte, però, la tendència és que la pluja vagi a la baixa. Seguirà predominant el cel serè i el temps assolellat tant dissabte com diumenge. Així i tot, es formaran núvols a les zones de muntanya, on podran deixar alguns ruixats de tarda aquest dissabte al sector central i oriental del Pirineu i del Prepirineu, entre les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i el nord d’Osona i del Berguedà. Diumenge, però, els núvols seran més anecdòtics i menys extensos i el risc de pluja serà nul.

Pel que fa a la temperatura, ahir les màximes van arribar a pujar entre dos i sis graus de manera generalitzada. Per avui es preveu que encara puguin pujar una mica més, entorn d’un o dos graus. En aquest sentit, els termòmetres enregistraran uns valors entre els 27 i els 32 graus. I encara seguiran pujant una mica més de cara al cap de setmana. Després d’un inici de setmana amb ambient de tardor, l’acabarem amb un temps estiuenc. Farà lleugera xafogor a la costa i la temperatura pujarà fins als 29 i 34 graus.

Aquest ambient d’estiu encara durarà els primers dies de la setmana vinent. Ara bé, a mitjans de setmana, els models insisteixen en un nou canvi de temps força important. Entre dimarts i dimecres ja es començaran a intuir els primers indicis del canvi de temps amb més inestabilitat i ruixats. Però serà a partir de dijous quan la pluja serà més destacada arreu amb un nou descens marcat de la temperatura. I, com ha passat aquesta setmana, de cop tornarem a la tardor.

stats