previsions 02/10/2019

La méteo en 1 minut: afluixa la calor però no arriba el fred

El cap de setmana hi haurà estones de cel mig ennuvolat però els ruixats seran escassos

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl canvi de temps ha deixat pluges destacables en comarques com l'Alt Empordà i la Garrotxa, però en pocs indrets. Entre les precipitacions més abundants de les últimes hores destaquen (en l/m2):

  • Cabanes, 42
  • Olot, 37
  • La Vall de Bianya, 23
  • Figueres, 15
  • Molló, 8
  • Sant Pere Pescador, 7
  • Banyoles, 5

El dia encara ha començat amb tempestes actives sobre el mar i alguns ruixats fins i tot a la línia de la costa. Aquest matí el temps serà insegur entre la costa central i el sud de la Costa Brava. Plourà en pocs indrets, però els ruixats aïllats que puguin aparèixer seran intensos. A la tarda anirà a la baixa la possibilitat de ruixats i les clarianes guanyaran protagonisme també a prop de mar.

Acumulacions de precipitació previstes per avui

Aquest matí s'ha començat a notar la refrescada en algunes comarques interiors, però serà sobretot al migdia quan més es notarà la diferència respecte ahir. Avui la temperatura màxima es quedarà entre 3 i 5 graus més baixa que ahir. Aquest canvi de temps no ens portarà el fred, però sí que farà que la pròxima nit sigui la més freda o fresca des d'aquells primers dies de setembre en què va semblar que la tardor arribaria aviat.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'ahir i la d'avui

Demà el pas d'un front farà que el dia sigui mig ennuvolat o enterbolit, però no plourà enlloc. Les previsions han canviat força de cara al cap de setmana. Dissabte i diumenge s'entreveuen dies de temps insegur a la meitat est de Catalunya, amb cel mig ennuvolat i risc de ruixats puntuals en punts de la costa i el prelitoral. El risc més alt de ruixats arribarà sobretot entre diumenge a la tarda i nit. Aquest temps insegur sobretot afectarà àmbits com el Maresme, el Vallès i el sud de la Costa Brava.

Aquest temps una mica variable farà que aquesta fresca que avui marcarà el temps pugui ser la tònica també de la segona part de la setmana. No farà fred, però els migdies que venen ja no seran calorosos com els últims, sobretot a prop de mar. Al Pirineu i a Ponent és on més repuntarà la calor en l'inici del cap de setmana.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte

És difícil saber què passarà a llarg termini, però si ahir alguns models de previsió apuntaven que la setmana que ve podia començar amb la primera entrada important d'aire fred de la tardor, aquesta possibilitat avui s'ha diluït força. El més probable és que la setmana que ve l'ambient de tardor es vagi consolidant sense que hi hagi un canvi brusc de temperatura. Les precipitacions més destacables s'entreveuen entre diumenge a la tarda i la nit, sobretot al Pirineu i en comarques de Girona.

stats