Publicitat
Publicitat

La decisió de no desallotjar l'edifici ocupat pel 15-M a Nou Barris és ferma

La Fiscalia ha decidit no presentar recurs contra la resolució i la propietat haurà recórrer a la via civil per recuperar els pisos

La decisió del jutge Miguel Ángel Tabarés de no desallotjar l'edifici ocupat pels indignats per al reallotjament de famílies desnonades al carrer Almagro, al districte de Nou Barris de Barcelona, és ferma, ja que la Fiscalia ha decidit no presentar recurs, segons han informat a Efe fonts judicials. L'entitat financera Cajamar, propietària de part de l'immoble, haurà d'acudir ara a la via civil si pretén recuperar l'edifici, que va ser ocupat el passat 15 d'octubre.

El titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona va decidir dilluns arxivar la denúncia presentada per Cajamar contra els ocupants de l'immoble i descartar el desallotjament forçós de l'edifici que sol·licitava la Fiscalia, en un acte en el qual va emplaçar els propietaris a fer valer els seus drets per la via civil o administrativa. El ministeri públic va demanar el desallotjament de l'edifici si els seus ocupants no l'abandonaven voluntàriament en el termini d'un mes, però, encara que el jutge ha desestimat les seves pretensions, ha renunciat a presentar recurs contra la resolució, que es converteix així en ferma en no existir més acusacions particulars.

Esgotada la via penal, Cajamar haurà de decidir ara si presenta una demanda en la jurisdicció civil per recuperar la propietat de l'immoble, que va rebre com a dació en pagament del promotor de l'edifici per saldar la hipoteca contreta amb l'entitat bancària. A diferència de la via penal, que hauria permès Cajamar recuperar l'edifici sense cap despesa, la jurisdicció civil resulta costosa, entre altres motius perquè exigeix que el demandant disposi d'advocat i procurador que portin el seu cas endavant.

En el cas de l'edifici ocupat al carrer Almagro, segons fonts jurídiques consultades per Efe, el procés podria ser complex, atès que l'entitat financera no és l'única propietària de l'immoble ocupat. De fet, en l'acte en el qual va arxivar la denúncia per l'ocupació el propi jutge va advertir de la "indefinició quant a la titularitat de la finca", encara en construcció, ja que consten dos pisos més i dotze places d'aparcament els propietaris de les quals no han estat identificats.

Ens han dit adeu

Més continguts de