SALUT
Societat 24/10/2011

Barcelona ha paralitzat el tancament de set centres de primària que atenen pacients a les nits

L'Ajuntament ha influït per evitar que la conselleria de Salut apliqui la mesura fins que no obrin els dos centres d'urgències i atenció continuada (CUAP) d'Horta i Sant Andreu. Barcelona confia que els equipaments funcionaran aquest hivern

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona confia que aquest hivern es posin en marxa els dos centres d'urgències i atenció primària (CUAP) d'Horta i Sant Andreu per completar l'ordenació de l'atenció continuada a la ciutat, d'acord amb els plans aplicats pel departament de Salut. El consistori va influir durant aquest estiu per evitar el tancament de set centres sanitaris d'atenció continuada (CAC) de Sant Andreu, Gràcia, Nou Barris i Sants fins que els dos CUAC que s'han de posar en marxa a la ciutat no estiguin operatius. Així ho ha revelat aquest dilluns Cristina Iniesta, delegada de Salut a l'Ajuntament. Malgrat l'oposició ciutadana, en els darrers mesos la conselleria sí que ha tancat l'atenció nocturna en una seixantena de centres de primària d'arreu de Catalunya.

La delegada de Salut de l'Ajuntament ha subratllat la reducció aquest estiu d'un 7,2% de les urgències als hospitals de Barcelona en comparació al mateix període de l'any passat. Aquesta tendència ha anat acompanyada, segons les dades facilitades per Iniesta, d'un augment d'un 22,4% de les urgències ateses als CUAP de la ciutat. La delegada ha expressat la voluntat del consistori per aconseguir que es reprengui les obres del nou edifici de l'Hospital del Mar.

stats