L'alcaldessa i els veïns de Montcada es concentren a la delegació del Govern pel soterrament de les vies del tren

Han reclamat la concreció d'"inversions immediates i urgents" als pressupostos de l'Estat del 2017 tal com es va comprometre la ministre el 12 d'abril, i encara no ho ha fet

L 'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, així com diversos regidors, exregidors i exalcaldes, i veïns convocats per la Plataforma Tracte Just Soterrament Total s'han concentrat davant la Delegació del Govern a Barcelona per reclamar el soterrament de les vies de la R2, al seu pas per la ciutat. La delegada de l'executiu, Llanos de Luna, els ha rebut i li han entregat un manifest.

Els electes i exelectes reclamen " inversions immediates" que signifiquin el  soterrament de la línia Barcelona-Portbou en el seu pas per Montcada. També insten a la ministra de Foment, Ana Pastor, a convocar "de forma urgent" una reunió del grup de treball que es van comprometre a crear el passat 12 d'abril, segons la plataforma favorable al soterrament.

L'objectiu d'aquesta trobada hauria de ser " posar calendari" a l'execució del projecte i incloure una primera partida als pressupostos de l'Estat de l'any 2017, segons el moviment veïnal. Han convidat a Llanos de Luna, i altres representants de l'executiu, a assistir a la manifestació de demà –27 d'abril– a la ciutat "perquè puguin conèixer de primera mà la greu situació" que viu Montcada. Segons la revista La Veu, de Montcada, la delegada del Govern s'ha compromès a fer arribar el manifest a la ministra de Foment.

Una reivindicació històrica que pren força

"Montcada ha passat de la indagació a l'acció", ha assegurat l'alcaldessa. Dos atropellaments mortals en les últimes setmanes, que suposen 166 víctimes mortals en aquest tram, han fet revifar les demandes de soterrament de les vies, una demanda de l'Ajuntament i les entitats veïnals des de fa dècades.