Mor als 78 anys Antoni Castella Riera, president del Projecte Home Catalunya

Llicenciat en Dret i Ciències Polítiques, va ser patró de l'organització per al tractament i la prevenció de les drogodependències des dels seus inicis

El president del Patronat de Projecte Home Catalunya, Antoni Castella Riera, ha mort aquest dijous a l'edat de 78 anys, tal i com ha informat  en un comunicat l'organització dedicada tractament i la prevenció de les drogodependències i altres conductes. Castella, que presidia el Patronat des del març de 2012, n'havia estat patró des dels inicis, l'any 1995.

En el comunicat, el director del Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, li dedica unes paraules: "Durant tot aquest temps, l’Antoni ha exercit la presidència del patronat com a persona de servei, amb incansable generositat, saviesa i humilitat. Recordarem per sempre més el seu immens esperit jove, respectuós i tendre, sabent transmetre amb passió la necessitat i compromís d’ajudar els coŀlectius més desfavorits de casa nostra", siu, per afegir: "D’alguna manera romandrà viva la seva presència entre nosaltres, que ens estimula a continuar la lluita a favor dels més necessitats".

Nascut a Barcelona l’11 de juliol de 1936, Castella era llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i en Ciències Polítiques per la Universitat de Madrid. Va exercir com a advocat durant 50 anys i entre 1984 i 1993 va ser Director General de Protecció i Tutela de Menors de la Generalitat (quatre anys i mig) i Director General de Dret i d’Entitats Jurídiques (quatre anys més).

Era militant d'Unió Democràtica de Catalunya des de fa més de 50 anys on va ser membre del Comitè de Govern i del Consell Nacional. També va ser expresident i actual vocal del Patronat de la Fundació Joan Salvador Gavina d'atenció a la Infància i vocal del Patronat de la Fundació Dr. Albert Bonet, de divulgació de la concepció cristiana de la vida i de la promoció del coneixement i de l'amor a Catalunya.

Aquest dimarts, 16 de desembre, a les 20.15h, se celebrarà una missa en memòria seva a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona.

Més continguts de