Nova protesta d'Arran en un bus turístic de Barcelona

L'acció s'ha repetit, després, en un autobús de València

Membres d'Arran han dut a terme aquest matí una protesta en un autobús turístic de la companyia Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), dins la seva campanya per denunciar la massificació turística que pateix la capital catalana. L'acció s'ha repetit, una mica més tard, en un autobús turístic de la ciutat de València.

Segons han informat a Efe fonts de TMB, l'acció de protesta s'ha produït a les 9.50 hores a la zona del Port Olímpic quan dos membres d'Arran que havien pujat a l'autobús com a passatgers, pagant el bitllet, han desplegat una pancarta des del pis alt del vehicle amb el lema "Aturem la massificació turística als Països Catalans!"

Els activistes també han obert dos pots de fum, davant la sorpresa de la desena de turistes que viatjaven a l'autobús, que no han sigut desallotjats. L'acció ha durat pocs minuts, el temps que s'han pres els activistes per fer fotos de la seva acció i penjar-les a les xarxes socials.

Fonts de TMB han assenyalat que l'autobús turístic ha pogut continuar el seu recorregut després d'uns minuts, una vegada els dos membres d'Arran han recollit la pancarta i els pots i han baixat de l'autobús.

TMB ha informat que està recollint informació dels fets per denunciar-los, ja que encara que no s'han produït desperfectes remarquen que "sí que hi ha hagut una afectació al passatge i unes molèsties en un servei que contribueix al fet que la mobilitat turística sigui més ordenada i reverteixi al sector públic".

El col·lectiu Arran emprèn cada any accions de protesta i pintades contra la massificació turística, i ja l'any passat va atacar un autobús turístic, en accions que alguns sectors qualifiquen com a "turismofòbia".

El grup municipal del PDECat ha condemnat l'acció en un comunicat i ha alertat que el "vandalisme" en democràcia "posa en risc les idees que es volen defensar". "Ho hem dit moltes vegades: la política existeix i té raó de ser precisament per plantejar les coses en què creiem de manera civilitzada, aprofitant els canals institucionals", ha criticat el portaveu de la formació, Jaume Ciurana.