Societat 17/08/2012

Badalona, l'Hospitalet i Barcelona, les ciutats on els seus habitants se senten més insegurs, segons una enquesta

Un estudi de l'OCU revela que Pamplona, Oviedo i Santander són les més tranquil·les

Ara / Acn
1 min

BarcelonaBadalona, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona són les ciutats on els seus habitants se senten més insegurs. Així ho assegura una enquesta a 5.416 ciutadans de 30 ciutats de l'estat espanyol elaborada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Els resultats revelen que gairebé un de cada quatre veïns de Badalona ha afirmat sentir-se insegur a casa seva durant la nit, un 24%, un percentatge molt semblant al de l'Hospitalet, d'un 22%. En general, però, la majoria dels enquestats se sent segur a casa seva i pel carrer durant el dia, però la cosa canvia quan se'ls pregunta per la seguretat al carrer, sobretot a la nit, on els percentatges es disparen: per exemple a l'Hospitalet, un 59% dels enquestats afirma sentir-se insegur al seu barri a la nit.

De fet, el resultat més elevat és el de les persones que se senten insegures a la nit en qualsevol zona urbana de l'Hospitalet: un 80% dels enquestats així ho afirma.

Terrassa és la quarta ciutat catalana que apareix al rànquing, i els resultats denoten que no és un municipi del tot segur: de nit, un 47% se sent insegur al seu barri i un 44% al centre de la ciutat, tot i que els resultats són menors quan es tracta de la seguretat durant el dia.

Cartagena, Sevilla, Màlaga i Madrid també estan en les primeres posicions de les ciutats insegures de l'Estat.

Segons el mateix estudi, Pamplona, Oviedo i Santander, Gijón i Logroño, on els percentatges gairebé no superen el 10% d'inseguretat, són les ciutats més tranquil·les de l'Estat.

stats