FOTOGRAFIA

Molt més que ombres franceses

La galeria Manuel Barbié presenta 30 imatges de destacats fotògrafs francesos i alemanys que exploren les possibilitats de la utilització de les ombres en aquesta disciplina artística.

Objectes, nus, arquitectures. La utilització de les ombres pot suggerir significants sorprenents en un flascó de perfum, convertir els travessers d'una escala en una amenaça o una reixa en una obra d'art. Ja siguin d'estudi, o a l'aire lliure, les ombres són el fil conductor de les trenta imatges, de fotògrafs francesos i alemanys com Jean Moral, Pierre Boucher, André Steiner, Roger Schall, Jacques Lemare, Maurice Tabard o Willy Otto Zielke, que la comissària Victoria Combalía ha reunit a la galeria Manuel Barbié.


Fotografia i experimentació
Datades, la major part d'elles, entre els anys vint i quaranta, època daurada de la fotografia francesa, les obres exposades estan agrupades en seccions dedicades al nu, la publicitat i la moda, i als objectes i l'arquitectura. Aquesta divisió, no esgota, però, l'experimentació i els lligams amb moviments artístics com el cubisme o el constructivisme que es pot observar en obres com Nu a l'escala de Maurice Tabard.

Més continguts de