Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

CCOO alerta que el 22% dels empleats immigrants de Catalunya treballen sense contracte

El 81,7% dels treballadors estrangers del sector agrícola tenen una situació laboral irregular, un percentatge que s'eleva fins al 99% en el servei domèstic. El sindicat denuncia que l'economia submergida repunta en un context de crisi

Un 99% de les empleades del servei domèstic d'origen estranger treballen sense contracte i un 81,7% dels immigrants ocupats en el sector agrícola també tenen una relació laboral irregular. Són dues de les conclusions de l'informe anual sobre la situació laboral de la població estrangera a Catalunya, presentat aquest dimarts pel Centre d'Estudis i Recerca Sindicals (CERES) de CCOO. El sindicat ha alertat de l'increment de l'economia submergida en període de crisi. Segons l'estudi de CCOO, l'ocupació extracomunitària irregular és del 22%, percentatge corresponent al desembre del 2010. A finals del 2009 era del 21,5%. "Els primers senyals de la nova contractació s'estan traduint en oferir feina sense contracte, i això provoca un augment de la taxa d'irregularitat laboral", ha explicat Daniel Garrell, responsable de l'informe.

Un 38,4% dels treballadors immigrants de la construcció també treballen de forma irregular. "Tres anys enrere, el percentatge d'irregularitat del sector de la construcció era el més alt", ha apuntat Garrell. La caiguda de l'ocupació en aquest sector s'ha notat especialment entre els treballadors immigrants. Actualment, un 15,8% dels empleats d'origen estranger treballen a l'hostaleria, un 14,2% ho fa al servei domèstic i un 12,8% ho fa a la construcció.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de