Societat 27/01/2012

Cal el permís dels pares per avortar?

La reforma de la llei de l'avortament que proposa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, obre un debat social. Les noies de 16 i 17 anys hauran de tenir el permís dels pares per poder interrompre l'embaràs. Els experts consultats asseguren que aquesta reforma no respon a una necessitat social

L. Bonilla / M. Ortega
1 min
Cal el permís dels pares per Avortar

BarcelonaLa llei vigent permet que les adolescents puguin interrompre l'embaràs sense necessitat d'autorització paterna. Els experts consultats consideren la reforma plantejada per Ruiz-Gallardón "un retrocès" que "no respon a la realitat ni a les necessitats de les dones sinó a criteris morals i ideològics", argumenta Sílvia Aldavert, coordinadora de l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i les Balears.

"La majoria d'adolescents ja informen els pares", diu Núria Terribas, directora de l'Institut Borja de Bioètica. El 87% de les menors que avorten ho fan acompanyades dels seus pares i el 13% (que representen un 0,41% del total d'avortaments) ho fa sense autorització. Segons Aldavert, la reforma perjudicaria a aquestes menors que avorten sense autorització perquè provenen de famílies desestructurades, en risc social, que pateixen maltractaments o abusos i en què, en alguns casos, l'embaràs és conseqüència d'aquest abús.

Els experts consultats també alerten que les mesures restrictives "no ajuden a reduir els avortaments sinó a que es facin en condicions insalubres".

Ho pots llegir a l'ARA PREMIUM.

stats