Una campanya a Change.org denuncia la "gran dificultat" d'un examen de les PAU al País Valencià

Més de 32.000 persones reclamen mesures per evitar qualificacions molt baixes en Matemàtiques 2

Les proves d'accés a la universitat (PAU) al País Valencià estan en el centre de la polèmica després que més de 32.000 persones ja hagin donat suport a una campanya que denuncia la gran dificultat de l'examen de Matemàtiques 2 i que reclama a l'administració valenciana una solució.

Els signants de la proposta, que es du a terme mitjançant la plataforma Change.org, creuen que es tracta de l'examen de Matemàtiques 2 més difícil de "tots els anys de la selectivitat", i lamenten que la nota els rebaixi les seves qualificacions i, per tant, les seves opcions d'accedir als estudis universitaris que desitgin.

Entre les entitats que donen suport a la campanya hi ha el Sindicat d'Estudiants, que ha demanat a la conselleria d'Educació i al tribunal d'avaluació de les proves que elimini la qualificació de l'examen perquè consideren que l'objectiu de la prova és dificultar que els estudiants puguin accedir a la universitat pública. 

Com a conseqüència de les queixes, la Junta Qualificadora Autonòmica de les proves ha revisat l'examen i ha determinat que la dificultat s'adequa al nivell fixat pel ministeri d'Educació. De fet, el coordinador general de les proves, Antoni Gil, en declaracions a À Punt, ha assegurat que l'examen "no excedeix el currículum de batxillerat" i que totes les preguntes "tenen una solució correcta". Amb tot, ha assenyalat que caldrà esperar a divendres vinent per veure si les notes són iguals que en cursos anteriors.