Colau retreu al Govern la falta d’agents

L’alcaldessa lamenta la falta de suport a Ciutat Vella i amb els ultres del Liverpool

L’alcaldessa de Barcelona i aspirant a la reelecció, Ada Colau, ha passat a l’atac i ha carregat contra el govern de la Generalitat, a qui ha acusat d’haver abandonat la ciutat en matèria de seguretat. L’acusació, que ha arribat aquest matí a dos dies de l’inici de la campanya electoral, responia a una pregunta sobre la inseguretat plantejada durant la seva conferència al Fòrum Europa. “Mai n’havia fet una guerra política, d’això”, ha defensat la candidata, que després de criticar “l’abandonament” que veu per part d’Interior s’ha preguntat si pot tenir finalitats “electorals”.

“Nosaltres als Mossos no els hem ni vist”

Mentre l’alcaldessa Colau feia aquestes declaracions s’ha filtrat una carta que havia enviat ella mateixa al conseller d’Interior, Miquel Buch, per reclamar-li “més recursos policials”. En l’escrit, l’alcaldessa retreu al conseller que no ha complert el seu compromís anunciat a l’octubre  de destinar més agents a Ciutat Vella. També li recorda que la setmana passada els Mossos no van arribar a temps quan els agents de la Guàrdia Urbana van demanar ajuda per aturar els seguidors del Liverpool, que van agredir algunes persones a la plaça Reial.

En la carta, Colau també retreu al conseller que no assistís a l’última Junta de Seguretat, que van celebrar a l’abril les dues institucions i, finalment, es queixa que dilluns tampoc assistís cap representant d’Interior a una trobada que el districte de Ciutat Vella havia reclamat amb el departament per parlar de la inseguretat que es viu al carrer Riera Baixa, al Raval.

El conseller de l’Interior ha respost aquest vespre al dard de Colau. Buch, en una carta també filtrada als mitjans, reconeix que “ni a Barcelona ni a la resta del país” hi ha una “ràtio òptima” d’agents dels Mossos i culpa “la crisi” d’aquesta situació. Malgrat tot, Buch destaca que al juny s’incorporaran al servei 500 nous agents i recorda a l’alcaldessa que els dos cossos policials ja tenen una taula de coordinació setmanal. Buch també destaca la feina feta a Barcelona els últims mesos i posa com a exemple el tancament de 150 pisos on es venia droga al barri del Raval.

Els Mossos donen per acabats els narcopisos

Menys vigilància als jutjats

Per la seva banda, el president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha enviat una carta als jutges degans de Catalunya per explicar-los que rebaixarà el dispositiu de vigilància dels més de cinquanta jutjats catalans. Aquests equipaments tenen, des de fa més de tres mesos, patrulles dels Mossos les 24 hores del dia, després que les portes de diverses seus judicials apareguessin plenes de fems per una acció dels CDR.

El TSJC preveu rebaixar la vigilància als jutjats "tot i que encara no han desaparegut les amenaces"