Societat 07/05/2019

El TSJC preveu rebaixar la vigilància als jutjats "tot i que encara no han desaparegut les amenaces"

El dispositiu permanent dels Mossos davant les seus judicials es va habilitar fa tres mesos

Ara
1 min
L’entrada d’un dels edificis de la Ciutat de la Justícia.

BarcelonaDesprés de tres mesos de vigilància permanent dels Mossos davant dels jutjats catalans, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ha enviat una carta als jutges degans de Catalunya per explicar-los que preveu rebaixar el dispositiu a partir del dimecres de la setmana que ve, 15 de maig. En la carta, que ha avançat 'El País' i a la qual també ha tingut accés l'ARA, Barrientos explica que "tot i que no han desaparegut les amenaces" que van motivar el dispositiu permanent, considera que es poden rebaixar les mesures per optimitzar els recursos públics.

El reforç de l'anomenat dispositiu Toga el va demanar el TSJC arran de les diverses accions de protesta que es van produir davant de diverses seus judicials a Catalunya a principis d'any, coincidint amb l'inici del judici per rebel·lió al Tribunal Suprem. L'operatiu de vigilància ha obligat els Mossos d'Esquadra a buscar recursos per poder mantenir la custòdia permanent de totes les seus judicials i la resta d'activitat diària del cos.

Barrientos destaca "l'escrupolós i efectiu" dispositiu desplegat pels Mossos i creu que es donen les condicions per rebaixar la vigilància durant les hores d'obertura dels edificis judicials –entre les vuit del matí i les tres de la tarda– i mantenir-la la resta d'hores del dia i durant els caps de setmana i festius.

Tot i així, també es mantindrà la vigilància permanent de les seus judicials que es considerin més exposades a riscos. Per això, el president del TSJC demana als degans que li comuniquin qualsevol circumstància que obligui a mantenir el dispositiu. Fonts de la conselleria d'Interior expliquen que encara no han rebut cap comunicació oficial per modificar el dispositiu.

stats