L'Ajuntament de Barcelona seleccionarà 15 manters perquè creïn una cooperativa

El consistori també inicia aquesta setmana el càsting per als 40 plans d'ocupació de venedors ambulants

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta setmana el procés de selecció de manters perquè participin en la creació d’un sistema cooperatiu d’intervenció social. En un primer moment se seleccionaran 15 persones que hauran de treballar en un model de negoci viable per a la cooperativa. Per al seu desenvolupament i execució es preveu que fins al 2018 s’ampliï fins a 25 el nombre de persones que treballaran en el projecte.

Les persones que vulguin formar part del projecte han de poder demostrar que resideixen a Barcelona des de fa un any com a mínim i a l’estat espanyol des de fa tres anys, a més de no tenir antecedents penals. En cas que no hagin estat empadronats durant el darrer any, es pot aportar el certificat emès per una entitat de la Xarxa d’Acollida, en el qual s’acredita que han estat atesos o vinculats a algun servei de l’entitat de forma continuada durant el darrer any.

La setmana passada, el col·lectiu de venedors ambulants va reclamar una sortida "no policial" a un conflicte enquistat. Alhora va proposar crear una cooperativa que pagui impostos.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el primer tinent d'alcaldia,  Gerardo Pisarelo, ha defensat que la creació de la cooperativa proposada per l'Ajuntament és un bon pas per solucionar la problemàtica dels manters, una qüestió "que no es resol d'un dia per l'altre". Sobre les acusacions de fer els ulls grossos amb els manters, Pisarelo ha assenyalat que " no hi ha permissivitat, el que hi ha és la voluntat d'afrontar el problema des d'una vessant no només policial". També ha recordat que s'ha passat de 800 manters al voltant de 300 per les mesures implementades des de l'Ajuntament, com ara la saturació dels espais per evitar que s'hi instal·lin els venedors ambulants.

Rehabilitació de pistes esportives i tasques de neteja

L’Ajuntament també inicia aquesta setmana la selecció per als 40 plans d’ocupació destinats a venedors ambulants. En aquest cas, se seleccionaran persones que no tenen regularitzada la situació administrativa a l’estat espanyol, amb una atenció especial per a persones que estan en situació de vulnerabilitat.

Els nous plans d’ocupació estan dividits en diferents tipologies un cop identificats els potencials llocs de treball, diferenciant perfils professionals en relació a les tasques que s'han de realitzar.

1. Activitats de dinamització i suport en espais comunitaris, en col·laboració amb la gerència de Drets Socials. Nombre de beneficiaris: 10 persones.

2. Activitats de manteniment i rehabilitació de pistes esportives de centres escolars de titularitat pública, en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona. Nombre de beneficiaris: 15 persones.

3. Activitats de manteniment i rehabilitació d’equipaments públics i neteja i adequació de l’espai públic, en col·laboració amb el districte de Sant Martí. Nombre de beneficiaris: 15 persones.