La Comissió Europea obre un expedient informatiu sobre la llei de costes del PP

El PSOE ha informat de la decisió de l'executiu comunitari, que és el pas previ a un possible expedient sancionador

La Comissió Europea ha obert un expedient informatiu sobre la nova llei de costes aprovada pel govern central, el pas preliminar a un possible expedient sancionador, després de la denúncia presentada pel PSOE, que entén que la nova norma vulnera fins a sis directives europees.

La coordinadora federal de Medi Ambient del PSOE, Consuelo Rumí, ha informat aquest divendres de l'obertura d'expedient en roda de premsa a Las Palmas de Gran Canaria, on ha recordat que el seu partit també manté un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma de la llei, que ha titllat de "regressiva, nefasta i ideològica".

Rumí ha explicat que el PSOE intenta garantir el futur de les costes i evitar "l'atemptat ecològic" que suposaria reduir la protecció i privatitzar les platges. La socialista considera que la nova llei només beneficia qui té interessos privats a les costes i que afavoreix persones de l'entorn del PP. "La costa és patrimoni públic, no del PP ni dels seus amics per fer negoci", ha conclòs Rumí.

La Generalitat també va aprovar, a finals de juliol, un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma de la llei.