Societat 27/01/2012

Costa Cruceros pagarà 14.000 euros a cada passatger del creuer naufragat

Els afectats rebran 11.000 euros d'indemnització i 3.000 euros més per cobrir les despeses. Es faran negociacions individuals amb les persones que hagin sofert danys físics, i també pel que fa a les víctimes mortals

Efe
1 min

RomaLa companyia naviliera Costa Cruceros pagarà 14.000 euros a cada un dels passatgers, inclosos els nens, que viatjaven a bord del Costa Concordia, el creuer que va naufragar el 13 de gener davant l'illa italiana del Giglio.

El pagament serà d'11.000 euros en concepte d'indemnització, als quals se sumaran 3.000 euros més per cobrir les despeses del viatge.

Aquest és l'acord al qual han arribat la naviliera italiana i el Comitè de Nàufrags del Costa Concordia, format per diverses associacions italianes de consumidors, segons un comunicat conjunt.

En els casos particulars de les persones que hagin sofert danys físics, així com pel que fa a les víctimes mortals, es faran negociacions individuals, segons assenyala la nota.

El president de l'Associació per a la Defensa i l'Orientació dels Consumidors (ADOC), Carlo Pileri, assegura que l'acord ha tingut en compte, més enllà del codi de turisme italià, altres normatives internacionals, donat que en el creuer naufragat hi havia passatgers de diverses nacionalitats.

Costa Cruceros es compromet a ingressar la indemnització una setmana després que el passatger accepti l'oferta, i recorda que, per exemple, una parella amb dos nens rebrà 50.000 euros: 44.000 de compensació per l'accident i uns 6.000 pel que es va pagar pel creuer.

L'Associació de Consumidors italiana Codacons insta als afectats a no acceptar aquesta oferta, que titlla "d'almoina". Codacons ha anunciat a la seva pàgina web que impulsarà una acció legal amb dos bufets nord-americans per reclamar la xifra de 125.000 euros en concepte d'indemnització per cada passatger.

stats