Societat 12/02/2013

El president del Congrés al col·lectiu antidesnonaments que cridava a l'hemicicle: "Procedeixin a l'expulsió! Cony!"

Un petit grup de persones que seguien el ple han cridat "fora, fora" i "sí que es pot". Hi ha un detingut

Joan Faus
1 min

MadridEl president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, ha expulsat una desena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca quan des de la tribuna de convidats de l'hemicicle han cridat "Sí, es pot; sí es pot", en referència al canvi de vot 'in extremis' del PP sobre el seu vot favorable a l'admissió de la ILP sobre la dació en pagament [àudio de l'incident].

Visiblement alterat, Posada ha ordenat l'expulsió de diversos membres de la plataforma del Congrés, entre ells la portaveu Ada Colau. "Procedeixin a l'expulsió!", ha cridat diverses vegades Posada, que no ha pogut evitar que a través del seu micròfon obert se sentís un "cony!".

Minuts després de l'expulsió, els membres de la PAH i la policia han mantingut una picabaralla dins encara del recinte del Congrés dels Diputats. Els agents han demanat als expulsats que s'identifiquessin, però aquests darrers han reclamat també que fossin els policies els qui s'identifiquessin. Al final, l'estira i arronsa ha acabat amb un membre de la PAH de Barcelona, de nom Ivan, retingut a la comissaria del Congrés.

Un dels diputats que assistien al debat d'aquesta iniciativa popular –que finalment es tramitarà pel suport del PP–, Joan Baldoví, de Compromís, ha aplaudit els impulsors d'aquesta proposta, un gest que després, als passadissos, li ha recriminat la vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos.

També ho ha fet el portaveu del grup popular, Alfonso Alonso, a qui Baldoví ha respost que no havia aplaudit els insults que han proferit a l'hemicicle sinó el treball que ha realitzat aquest col·lectiu.

stats