Demanen 15 anys de presó per agredir sexualment la seva filla menor quasi cada dia

L'acusat, un veí de Maçanet de la Selva de 53 anys, va abusar de la menor entre 2008 i 2012

El fiscal de Girona sol·licita 15 anys de presó per a Julio P.G., un home de 53 anys i veí de Maçanet de la Selva (Selva), acusat d'haver abusat reiteradament de la seva filla menor entre 2008 i 2012, quan la nena tenia entre cinc i nou anys. L'inici dels abusos coincideix, segons s'ha explicat en el judici, amb la mort de la mare de la nena, moment en què l'acusat va aprofitar "la situació de convivència, la seva superioritat per edat i parentiu i l'absència d'altres persones" per perpetrar els abusos. L'acusat està en presó preventiva des que va ser detingut a l'abril d'aquest any.

Durant els anys posteriors a la mort de la mare, pare i filla vivien dins una caravana en una urbanització de la localitat fins que, al 2012, es va decretar que vivien en una situació de desemparament. En aquests quatre anys, el pare va repetir "gairebé diàriament" els abusos fins que la menor, de set anys, un dia s'hi va negar. El pare la va agredir i la va obligar a seguir.

Els serveis socials no hi van intervenir fins dos anys més tard quan una germanastra per part de mare -26 anys més gran que la menor, que llavors en tenia 9- els va avisar i la van allunyar d'ell per la situació en què vivien. La valoració que van fer en aquell moment va determinar que la víctima patia autisme, tenia malsons i s'orinava a sobre.

Al 2012, la nena se'n va anar a viure amb la germana però els abusos no es van donar a conèixer fins al 2015 quan la jove va explicar que el seu pare li feia "coses molt greus" abans d'una sessió de teràpia de família. La germana va convèncer-la perquè ho expliqués i així poder rebre ajut psicològic, dels serveis socials i de la unitat d'abusos al menor de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on la van explorar físicament.

Al judici, que s'ha celebrat aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona, la fiscalia i l'advocada de la Generalitat han exposat que consideren que l'home és culpable d'un delicte continuat d'agressió sexual a un menor de tretze anys i per això exigeixen que, un cop surti de la presó, no es pugui acostar a la seva filla durant 5 anys i se'l sotmeti a una llibertat vigilada. També reclamen que pagui una indemnització de 60.000 euros.

La víctima dels abusos, que ara té tretze anys, ha declarat a porta tancada durant la sessió, en què el pare ha negat les acusacions i les ha atribuït a la capacitat inventiva de la nena. "Era molt mentidera i tenia una gran imaginació", segons el progenitor; però els informes mèdics de tots els facultatius que han atès i explorat la noia reconeixen la veracitat absoluta de la seva història.