Societat 20/03/2013

Wert es mostra segur d'arribar a un acord amb la Generalitat sobre l'ensenyament en castellà

"Estic segur que al final ho aconseguirem", diu el ministre respecte de la sentència del Suprem

Efe
2 min
Wert: "Si es compara amb Espanya,  la cultura a Barcelona està ben atesa"

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, s'ha mostrat aquest dimecres convençut d'arribar a un acord amb Catalunya per aconseguir una fórmula sobre l'ensenyament en castellà que satisfaci ambdues parts i conforme a la doctrina del Tribunal Constitucional (TC).

"Estic segur que al final ho aconseguirem", ha dit Wert en el ple del Congrés al diputat socialista Germán Rodríguez, que li ha preguntat sobre l'última sentència del Tribunal Suprem (TS), que, segons la seva opinió, avala l'actual model d'immersió lingüística a Catalunya.

Wert ha respost a Rodríguez que la seva pregunta no responia "a la veritat", i ha explicat que la sentència del TC és "només un incident d'execució de sentència" d'una d'anterior del TS que dicta que cal garantir l'ensenyament en castellà per als fills dels pares que ho sol·licitin, i que el sistema d'atenció individualitzada que proposa la Generalitat per complir amb això no l'atén "degudament".

El ministre ha insistit a la cambra baixa en la seva "voluntat d'acord" per aconseguir amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat una fórmula que uneixi un sistema educatiu a Catalunya d'acord amb la doctrina del TC i el dret dels pares a sol·licitar que els seus fills estudiïn en castellà.

El diputat socialista ha assegurat, però, que amb la seva reforma educativa, Wert vol que hi hagi "nens de primera i de segona" i que s'hagi de pagar amb diners públics l'escolarització en centres privats catalans d'aquells alumnes que vulguin tenir el castellà com a llengua vehicular.

"La seva reforma arriba en un moment inoportú" −ha comentat Rodríguez al ministre− perquè "les relacions entre Espanya i Catalunya no passen pels seus millors moments", i es trenquen "ponts".

El diputat socialista ha afegit que Wert està "destrossant" el sistema educatiu i que la llei orgànica per a la millora de la qualitat de l'ensenyament (Lomce) és "ultraconservadora i empitjorarà l'educació pública per afavorir els centres privats i la jerarquia catòlica".

stats