‘Escrache’ a Colau per les detencions de manters

Un centenar de manifestants interrompen en la inauguració del Comptador de la Vergonya acusant-la d’hipòcrita

“Vergonya” i “hipòcrites”. Amb aquests crits, un centenar de persones –amb presència de regidors de la CUP– han aigualit la presentació del Comptador de la Vergonya que ha fet l' Ajuntament de Barcelona aquest dijous. Els manifestants retreuen a l'alcaldessa, Ada Colau, que faci homenatges a les persones que han perdut la vida a la Mediterrània, però que alhora "persegueixi els que ja han arribat".

Principalment, els manifestants han criticat les operacions de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant, però sobretot la detenció d'Issa Seye, el senegalès que ha estat tancat al Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) de la Zona Franca, mentre espera ser expulsat cap al seu país. Davant aquestes crítiques, l'alcaldessa ha remarcat que la voluntat de l'executiu és tancar el centre, però que el ministeri d'Interior posa totes les traves possibles per impedir-ho. "Entregues els manters a la Policia Nacional", han respost en aquest sentit alguns dels manifestants a l'alcaldessa.

3.034 persones

L'Ajuntament ha inaugurat –malgrat les interrupcions dels concentrats– el Comptador, que pretén "conscienciar la ciutadania del drama dels refugiats", segons explica el consistori. El marcador, que ara per ara homenatja 3.034 persones, està instal·lat a la vora de la sorra de la Barceloneta: "Tots voldríem estar tranquils i de vacances, però una realitat brutal ens interpel·la", ha conclòs Colau, que no ha perdut l'oportunitat de criticar la política d'asil europea: "No ens representa".