Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Prop de 6.000 denúncies contra el #novullpagar

Les empreses gestores han passat al Servei Català de Trànsit les dades dels vehicles que no van pagar els peatges i ara haurà de decidir quines denúncies tramita

Gairebé 6.000. Aquesta és la quantitat de denúncies que el Servei Català de Trànsit ha rebut des que va començar la campanya per negar-se a pagar els peatges a Catalunya. Fonts del departament d'Interior han confirmat la xifra de reclamacions rebudes pel #novullpagar que s'han tramès des de les concessionàries dels peatges de tot Catalunya. Ara, un cop les empreses han traslladat a Trànsit les dades dels vehicles que han passat les barreres sense abonar l'import, serà el departament el que decidirà quines d'aquestes denúncies es converteixen en una multa efectiva als conductors i en base a quin concepte.

El moviment #novullpagar va tenir el seu dia de màxima afluència quan la plataforma Prou Peatges va convocar la primera crida massiva a no abonar els imports coincidint amb l'operació tornada d'un pont, el dia 1 de maig. Aquell dia, Abertis va xifrar en 2.500 el nombre d'insubmisos als peatges catalans. Ara, passats els dies i amb el moviment encara en marxa, el Servei Català de Trànsit ha rebut, segons fonts d'Interior, poc menys de 6.000 denúncies tramitades per les diferents concessionàries de les autopistes a Catalunya.

Tal com va decidir en el seu dia el departament que capitaneja Felip Puig, els Mossos d'Esquadra no van instal·lar-se a les barreres de les autopistes de pagament per posar multes directament als conductors insubmisos. Així, les empreses que gestionen els accessos a aquestes vies de gran capacitat van decidir agafar les dades de cada vehicle que es negava a pagar al·legant que participava en la campanya de #novullpagar. Des d'aquell 1 de maig, doncs, han sigut quasi 6.000 aquestes denúncies trameses a Trànsit.

Ara, el departament d'Interior analitzarà i estudiarà cada cas, i serà des d'aquí des d'on es decidirà contra quins conductors es tramita multa i quines denúncies es declaren invàlides. En el seu dia, des del Govern es va parlar de la possibilitat de multar amb uns 100 euros cada conductor que es negués a pagar als peatges.

Vist "l'èxit" de la primera convocatòria massiva del #novullpagar, la plataforma Prou Peatges va decidir impulsar una segona mobilització. La nova convocatòria està prevista per al 20 de maig, i es farà en dues franges, a les 12.00 i a les 18.00 hores.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de