NOU GOVERN

El conseller de Benestar es compromet a mantenir els ajuts socials de la Generalitat

Josep Lluís Cleries assegura en una entrevista a TV3 que que els complements de les pensions de viudetat i altres ajudes no es poden suprimir. Deixa per a la segona part de la legislatura la redacció d'una llei catalana de la dependència

El complement català de les pensions de viudetat està garantit malgrat el mal moment de les finances de la Generalitat. Ho ha assegurat aquest dissabte, en una entrevista a TV3, el nou conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries. Aquest ajut i tots els altres que es considerin "de primera necessitat" per a les persones i les famílies "tindran recursos". "Hem de mantenir el sistema de complements, no el podem suprimir, seria provocar mes pobresa", ha argumentat.

Com a diputat a l'oposició de CiU, Cleries es va destacar per les seves crítiques a l'aplicació de la llei de dependència aprovada al Parlament espanyol. Manté les seves crítiques i aspira a impulsar una llei de dependència catalana, però deixa aquest projecte per a la segona part de la legislatura. "Per ara, el que hem de fer és posar ordre, complir els terminis, que la gent sàpiga com està el seu cas", ha al·legat.

I ha repetit una frase que ha dit en diverses ocasions. "En els últims anys, l'únic dret social que s'ha universalitzat ha estat el d'esperar-se i el de desesperar-se." Per això, Cleries diu que l'objectiu és "un canvi de paradigma". "Hem de deixar de parlar de dependència i començar a parlar d'autonomia, hem d'aspirar a donar el màxim d'autonomia possible de les persones", ha conclòs.

Sobre la gestió de la immigració, s'ha proposat buscar el camí del mig "entre el bonisme i el racisme".

Més continguts de