Junqueras: "L'agricultura catalana suposa el 19% del PIB espanyol i només rep el 6% de les ajudes d'Europa"

El president d'ERC ha volgut remarcar aquest debat monogràfic d'agricultura intervenint ell i no el diputat del ram, com sí que han fet els altres grups parlamentaris

"L'agricultura catalana suposa el 19% del PIB espanyol i només rep el 6% de les ajudes d'Europa". Oriol Junqueras ha afegit una dada més a la que havia donat minuts abans el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre el fet que un pagès català rep el 50% de les subvencions que un pagès espanyol.

Junqueras ha comentat que aquesta dada és incontestable, encara que el govern espanyol en pugui donar d'altres.

El president d'ERC ha volgut remarcar aquest debat monogràfic d'agricultura intervenint ell i no el diputat del ram, com sí que han fet els altres grups parlamentaris.

"L'Estat posa totes les traves del món per evitar la territorialització de les ajudes de la PAC, i les que no són d'aquest món també", ha apuntat respecte a l'afany recentralitzador de l'Estat, també en matèria agrícola.

El president d'ERC ha denunciat que el sector està immers en un "laberint legal" de 1.500 normatives i recomanacions que perjudiquen la productivitat.

Més continguts de