Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona demana als propietaris de solars del Poblenou que els tanquin per evitar barraquisme

Després de l'incendi de tres barraques de diumenge, l'oposició reclama a l'alcalde Trias que centri els esforços a donar solucions a la situació d'infrahabitatge

L'Ajuntament de Barcelona s'ha posat en contacte amb tots els titulars de solars ocupats de la ciutat per demanar-los que els tanquin i prenguin mesures de seguretat, segons el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn. Després que diumenge s'incendiessin tres barraques en el districte de Sant Martí Forn ha manifestat avui la seva confiança a poder presentar en les pròximes setmanes el pla per eradicar el barraquisme que està elaborant el govern municipal.

Sobre l'entrevista entre l'alcalde i representants de les entitats que donen suport a les persones que viuen en els assentaments que se celebrarà el pròxim dia 31, Forn ha reiterat que el govern municipal "està en contra d'assentaments de caravanes i barracons", una de les iniciatives que aquestes associacions proposen. Ha recordat que a les persones que estan en assentaments se'ls ofereix entrar a la xarxa social d'acollida i també el retorn als seus països d'origen.

L'oposició, al seu torn, ha reclamant mesures d'urgència per solucionar el barraquisme. El líder del PP a la ciutat, Alberto Fernández Díaz, ha demanat al govern municipal "un pla de xoc per posar fre i fi" al barraquisme a Barcelona. En roda de premsa, Fernández s'ha referit a l'incendi de tres barraques diumenge passat a Sant Martí i ha considerat que l'Ajuntament no pot "continuar actuant a cop de tragèdia".

Pel regidor popular, el fenomen del barraquisme a Barcelona "va més enllà de la situació de crisi econòmica" i "ha arrelat a la ciutat per l'efecte crida de la permissivitat municipal".

Argumenta la seva petició amb les xifres facilitades per la gerència de Qualitat de Vida a l'abril, després de l'incendi d'una barraca en el qual van morir quatre persones d'origen romanès, segons les quals 834 persones viuen allotjades en antigues fàbriques, solars sense edificar i vehicles. Segons Fernández Díaz, fa un any aquest cens d'assentaments controlat per l'administració era de 596 persones, i això suposa que "el barraquisme s'ha disparat un 40% en un any". També ICV-EUiA, per mitjà de Ricard Gomà, ha demanat a l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, que "centri tots els esforços del seu govern a donar una resposta urgent a les situacions d'infrahabitatge" per donar solucions a les persones que hi viuen "en condicions que s'han evidenciat de màxim risc".

El líder ecosocialista ha recordat que fa tres mesos el govern va acceptar un prec per elaborar un programa integral d'abordatge dels assentaments de Sant Martí i ha reclamat poder saber "l'estat d'elaboració d'aquest programa" i que se n'acceleri la posada en marxa.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT