Societat 19/03/2013

El Papa, convidat a Manresa

L'alcalde de la capital del Bages ha convidat el pontífex perquè visiti la 'Manresa Ignasiana', ja que el 2022 farà 500 anys de la visita a la ciutat del fundador de la Companyia de Jesús

Núria Closas
2 min

BarcelonaL'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha felicitat el nou Papa per la seva elecció i l'ha convidat a visitar la ciutat amb motiu de la seva relació amb l'ordre jesuïta, tenint en compte que sant Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, va deixar un fort llegat històric a la capital bagenca en la seva estada del 1522.

El 2022 farà 500 anys de l'arribada de sant Ignasi (Íñigo López de Recalde) a la ciutat en el seu peregrinatge cap a Terra Santa, en el qual va baixar de Montserrat per estar-se a Manresa durant deu mesos. La Fundació La Cova 2022, formada per institucions i organitzacions culturals i religioses de la ciutat, ja està organitzant actes i promocionant els llocs més característics per commemorar l'efemèride.

"Si el Papa tingués prevista alguna visita pastoral a Catalunya abans de la commemoració del 2022, com a jesuïta podria visitar la 'Manresa Ignasiana' i això ens ajudaria molt a promocionar els actes", ha declarat l'alcalde de Manresa per explicar la invitació que ha fet al pontífex. El pare superior de la comunitat jesuïta manresana i director de la Cova Sant Ignasi, Francesc Riera, ha expressat que seria "magnífic" que el Sant Pare visités la ciutat i que "pregués a la Cova de Sant Ignasi". Tot i això, el pare Riera entén que "una cosa és el que a nosaltres ens agradaria i una altra, que el Sant Pare volgués o pogués venir".

En aquest sentit el 'Camí Ignasià' creat l'any passat per jesuïtes de tot l'Estat i també d'Estats Units, una ruta de 647 quilòmetres que segueix els passos de sant Ignasi de Loiola des de Loiola (Guipúscoa) fins a Manresa, és un dels atractius turístics que cal potenciar. Més centrat en la capital del Bages, també atrau molt turisme, entre altres, la capella de Sant Ignasi Malalt o la Cova de Sant Ignasi de Manresa, una balma oberta sobre el riu Cardener i de cara a Montserrat on el religiós va escriure el llibre 'Exercicis Espirituals'.

stats