Mor als 116 anys Gertrude Weaver, la dona més vella del món durant sis dies

Era nord-americana i deia que el secret de la seva longevitat era ser amable amb la gent

Els Estats Units s'acomiaden aquest dilluns de Gertrude Weaver, la nord-americana de 116 anys que durant un breu període de sis dies ha estat la dona més vella del món. Weaver va fer-se amb el títol després de la mort de Misao Okawa, l'anciana japonesa que fins la setmana passada, amb 117 anys, ostentava aquest gran honor.

Gertrude Weaver, que creia que el secret de la seva longevitat era "ser amable amb les persones", va morir ahir a la seva residència d'Arkansas. Tot i gaudir menys d'una setmana del títol de dona més vella del món, Weaver va viure amb molt plaer veure el seu rostre a les revistes aquells dies, segons explica a 'The Huffington Post' la seva cuidadora, Kathy Langley.

Marie Trisollini, alcaldesa de Camden (Arkansas), ha dit, sobre Weaver: "Quan li preguntaves sobre consells per viure tants anys, et contestava: 'Posa't molta crema hidratant, estima el veí i fes-te el menjar. No vagis a llocs de menjar ràpid'".

Weaver va néixer el 4 de juliol de 1898. Els seus pares eren grangers, i ella va treballar tota la seva vida d'assistenta en una casa.