Els Mossos desmantellen un pis ocupat de Nou Barris on es venia i es consumia droga

En el moment del dispositiu policial hi havia nou persones al pis consumint crac i haixix

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desmantellat un pis ocupat il·legalment al barri del Turó de la Peira, al districte de Nou Barris de Barcelona, que s'utilitzava com a punt de distribució de drogues, principalment de cocaïna, crac, èxtasi i haixix. Els agents van realitzar dimecres una entrada i un registre judicial que van culminar amb la detenció del responsable de la gestió de la venda de droga a l'interior del domicili. L'home, a l'adonar-se de la presència policial, va desfer-se d'algunes substàncies estupefaents llençant-les al vàter. Divendres passat es va detenir una segona persona relacionada amb els fets. 

Segons informen fonts policials, en el moment del dispositiu hi havia nou persones al pis consumint crac i haixix, i es van localitzar més de 300 grams de substàncies estupefaents preparades en dosis individuals. Es van intervenir, també, dues armes de foc, una de les quals simulada.

Ara que els Mossos donen per acabats els narcopisos, la policia posa el focus en els locals substituts: els punts de venda de droga.

Els Mossos donen per acabats els narcopisos

La investigació policial es va posar en marxa fa cinc mesos, quan els Mossos i la Guàrdia Urbana van tenir coneixement d'un suposat punt de venda de drogues en un pis de Nou Barris, on un gran volum d'individus hi accedien per comprar i consumir estupefaents. Un testimoni va explicar als Mossos que a l'interior del pis es venia crac i que "havia arribat a veure menors a l'interior que també consumien", d'acord amb el comunicat emès per la policia. 

Al novembre, però, es va produir un intent de desnonament judicial d'aquest suposat narcopís i els investigats van abandonar-lo. Si bé l'immoble es va tornar a ocupar per una parella en dies posteriors, els Mossos neguen que aquestes persones continuessin amb la venda de droga.

Amb tot, a principis d'any es va constatar que els investigats haurien ocupat il·legalment un segon pis, des d'on continuaven la venda de substàncies estupefaents i, en alguns casos, es permetia que els clients utilitzessin una habitació del domicili per consumir-ne. Va ser en aquest nou immoble que dimecres passat es va detenir el cap de la trama.

La investigació continua oberta i els Mossos no descarten noves detencions de presumptes col·laboradors, sobre els quals ja s'ha dictat una ordre policial de detenció.