La PAH denuncia que el PP vol portar al TC la llei contra pobresa energètica i desnonaments

La plataforma assegura que l'executiu en funcions presentarà un recurs el 29 d'abril

Evitar que el govern del PP porti al Tribunal Constitucional (TC) la llei sobre pobresa energètica i desnonaments. Amb aquesta intenció, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'ha manifestat aquest matí davant la seu del PP i ha anunciat una " declaració de guerra" contra el partit. Segons la PAH, el govern espanyol té la intenció de portar la llei  24/2015 –que es va aprovar per unanimitat al Parlament al juliol– al TC el proper 29 d'abril. "Cal sortir al carrer per pressionar i assenyalar els culpables", ha denunciat el portaveu de la PAH, Carlos Macías

Aquest dimarts, la Generalitat s'ha reunit amb el govern espanyol en comissió bilateral per parlar sobre el possible recurs. Segons Macías, aquesta trobada ha estat el "pas previ" perquè el govern espanyol en funcions faci un "cop d'estat a la democràcia" portant la llei catalana al TC. Per evitar-ho, la PAH " apujarà el to contra el PP" i dilluns que ve es tornarà a manifestar davant de la seu. A més, la plataforma ha enviat una carta a tots els grups tant del Parlament com del Congrés per exigir-los la defensa pública de la llei.

"Desplegament molt verge"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts que l'executiu "ja està desplegant i complint" la llei 24/2015, després que la junta de portaveus del Parlament hagi assegurat que no s'aplica. "El Govern està desenvolupant la llei que va aprovar el Parlament", ha sentenciat Munté a la roda de premsa posterior al consell executiu. Tots els grups, inclosos JxSí i la CUP, han traslladat a la junta de portaveus la necessitat que el Govern presenti al més aviat possible la seva proposta reglamentària per desplegar la normativa aprovada el juliol de 2015. La representant del Govern a la reunió, Carme García, ha admès que el desplegament de la llei "està encara molt verge".

Munté ha avisat que "no se sap si la llei també serà impugnada pel govern espanyol, i ha assegurat que si fos així el Govern s'indignaria.  "Si passa, igual que fins ara, anirem trobant les fórmules per garantir que cap família en situació de vulnerabilitat pateix talls de subministraments", ha promès.

Al seu torn, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha defensat la llei aquest dimarts, i ha recordat s'ha evitat que es tallés la llum, el gas i l'aigua a 30.000 persones.

Més continguts de