CIUTATS
Societat 20/12/2010

Crisi al grup municipal del PP de Mataró

Paulí Mojedano, M. Lluïsa Corominas i Ana Martínez han anunciat que abandonen el PP i passen a ser regidors no adscrits. Amb paraules dures, tots tres han assegurat que al PP “se’ns ha intentat coaccionar la llibertat, vulnerar-nos els drets i la dignitat, coartant-nos la llibertat de funcionar de manera autònoma”.

Albert Calls
2 min
Els tres regidors dimissionaris, en roda de premsa a Mataró

MATARÓDesprés d’aquest abandonament, al grup municipal solament queda José Manuel López, actual president del PP a Mataró. Segons paraules del fins ara portaveu del grup municipal del PP, Paulí Mojedano, el conflicte intern va tenir el seu punt d’inflexió quan ell es va posicionar a favor de Montserrat Nebrera, quan aquesta encara estava dins el PP.

Els regidors populars també han explicat que van manifestar el seu malestar al partit repetides vegades, però no van ser escoltats. Això els va dur a plantar la presidenta del PP, Alicia Sánchez-Camacho, en plena campanya electoral. Quan aquesta va fer un míting a la capital del Maresme, els tres regidors van fer públic a través d’una carta que no hi assistien com a protesta per la “desastrosa situació del partit”, “conseqüència de la ineficaç gestió del president local”. Segons ha assegurat Mojedano, després d’aquesta plantada per demanar solucions “no hi ha hagut cap contacte amb el partit” i per això han pres la decisió de sortir-ne.

Pel que fa al futur dels tres regidors, l’exportaveu del PP de Mataró no ha volgut aclarir si tenen intenció de presentar-se a les properes eleccions municipals en una altra candidatura, però sí que “estic obert a un projecte per a la ciutat, a seguir-hi treballant”, ha assegurat Mojedano, i ha afegit que “ara és el moment d’explicar la decisió i en un futur ja veurem si el nostre projecte deriva”.

Mojedano, que ha estat vinculat al partit 32 anys, ha assegurat, també, que han valorat tornar l’acta de regidor al partit, però que al final han considerat que “els electors van donar suport a una determinada manera de fer política”, i que aquesta condició ja no es dóna.

Declaració “ARA”

Els tres regidors han llegit el seu posicionament que han batejat com a Declaració Regidors Mataró: “ARA”. En aquest document, utilitzen repetides vegades la paraula “ARA”, que subratllen en negreta. Així, a més d’explicar que “volem senzillament seguir treballant per la ciutat complint el compromís que vàrem adquirir l’any 2007 amb els ciutadans. I creiem que ja no és possible fer-ho en el Grup Municipal del PPC”, asseguren que “de vegades a la vida, el camí habitual no és necessàriament el correcte. Però el que està clar que el moment és ARA” i que “només tenim en la ment una sola paraula: ARA. Mirem endavant, amb il·lusió i energia. Amb la consciència tranquil·la de complir el nostre deure”.

stats