Trànsit anuncia canvis en el carnet de conduir per punts

El nou director general del departament, Pere Navarro, defensa que cal donar-li un impuls

El director general de Trànsit, Pere Navarro, ha anunciat en la seva primera compareixença pública després de prendre possessió del càrrec que una de les seves primeres mesures al capdavant del departament serà l'actualització del carnet per punts. "Cal fer balanç, actualitzar-lo i retocar-lo per donar-li un nou impuls", ha explicat.

Navarro ha presentat el balanç definitiu de sinistralitat viària del 2017, que recull les dades a 30 dies tant de vies urbanes com en vies interurbanes. L'any passat es van produir a Espanya un total de 102.233 accidents de trànsit amb víctimes, en què van perdre la vida 1.830 persones, 20 més que l'any 2016, fet que suposa un increment d'un 1,1%. Es tracta del quart any consecutiu d'increment de víctimes mortals.

El director general de Trànsit ha incidit en la importància de "prestar una atenció especial" als col·lectius vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes), que l'any passat van representar el 46% de tots els morts. En concret, el 2017 van morir 78 ciclistes, 359 motoristes i 351 vianants.

"Cada any va baixant el percentatge dels morts sobre quatre rodes i va ascendint el dels col·lectius vulnerables, per la qual cosa cal prestar una atenció especial a aquests usuaris", ha dit Navarro. A més, ha destacat que el 2018, amb dades actualitzades a 11 de juliol, hi ha hagut 587 morts per accidents de trànsit a Espanya, tres menys que l'any passat.

Més continguts de