Desallotjats els activistes que van ocupar les oficines d'Endesa perquè no tallessin la llum a una família de Vilagrassa

La companyia assegura que es tracta d'un problema "d'habitatge" i no de subministrament elèctric

Una quarantena d'activistes de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) van ocupar aquest dilluns les oficines d' Endesa a Barcelona per intentar passar-hi la nit. Finalment, però, al voltant de la una de la matinada, els Mossos d'Esquadra van desallotjar-los. Els activistes reclamaven a la companyia elèctrica que mantingués el subministrament a una família de Vilagrassa que ocupa un pis de la Sareb mentre negocia un lloguer social.

Al seu torn, fonts de la companyia expliquen que es tracta d'un "problema d'habitatge i no de subministrament elèctric". Segons apunten, al desembre es va oferir un comptador provisional a la família fins que se solucionés el problema d'habitatge, amb un marge de dos mesos. Ara els han donat una altra moratòria fins dilluns que ve.

Segons l'APE, el pare pateix apnees i necessita estar connectat a una màquina per poder dormir.

Un portaveu dels ocupants, Xavier Pallarès, va explicar a l'ARA que la intenció era quedar-se a les oficines de l'elèctrica fins que aconseguissin "parlar amb els responsables de la companyia".

Més continguts de