Societat 28/06/2013

Condemnat a 25 anys de presó un funcionari penitenciari per abusos sexuals

El carceller va abusar sexualment de quatre preses de Soto del Real i ha estat condemnat a 25 anys de presó

Efe
1 min

MadridEl funcionari de presons Miguel Ángel P. H. acabarà entre reixes. El carceller, que va abusar sexualment de quatre internes de la presó de Soto de Real (Madrid), ha estat condemnat aquest divendres a 25 anys i mig de presó per l'Audiència Provincial de Madrid.

La sentència considera provats els delictes de violació, agressió sexual, abús sexual i un delicte continuat d'abús en l'exercici de les seves funcions. El tribunal també ha imposat indemnitzacions a les víctimes que sumen 23.000 euros.

Les víctimes van patir estrès posttraumàtic, insomni i ansietat. La sentència explica que, entre el 2007 i el 2009, l'acusat va aprofitar la seva condició laboral per fer "peticions de naturalesa sexual" i "actes atemptatoris" cap a elles. A una de les preses, destinada al servei de neteja dels tallers, l'acusat li va dir que "que bona estava" i que "quins pits que tenia", li va demanar d'anar a viure amb ell i li va dir que deixaria la seva dona si accedia a mantenir relacions sexuals. També li va oferir la "possibilitat d'obtenir millores en la seva situació penitenciària".

En el cas d'una altra interna, segons la sentència, el funcionari es va mofar de la seva poca estatura dient-li que "com que no tenia pit s'havia quedat petita". Més endavant la va sotmetre a abusos sexuals i la va violar.

A la tercera presa agredida, encarregada de la cuina, l'acusat li va tocar els pits i es va dirigir a ella tot dient-li que "les llatines són molt calentes". La quarta va ser agredida al tallers de costura i cuina.

La sala ha fixat en 20 anys el màxim de pena que haurà de complir el funcionari, que estava en llibertat provisional.

stats