Presó sense fiança per un cas d'abusos sexuals a Tarragona

L'imputat hauria intentat reincidir mentre estava en llibertat provisional per un cas similar

El jutjat número 1 d'instrucció de Tarragona ha decidit aquest dilluns enviar a la presó sense fiança un home acusat de ser autor d'abusos sexuals a menors a la localitat de Vila-seca. Fa un mes l'home ja va ser acusat d'un cas similar i el jutge va decretar llibertat provisional sense fiança per a l'investigat, però amb la prohibició d'aproximar-se o comunicar-se amb el menor.

En un comunicat del TSJC, s'explica que "possiblement" el mateix pare va posar una altra denúncia contra una persona d'unes característiques similars a l'acusat. Així doncs, G. C. hauria intentat posar-se en contacte amb la seva víctima mentre estava en llibertat provisional a l'espera d'una sentència, segons la interlocutòria.

Aquest "nou element" ha estat el que ha fet que el jutge en faci una valoració diferent, "amb l'objectiu d'evitar el risc que l'imputat cometi altres fets delictius". A més, segons el mateix text, els Mossos d'Esquadra de la localitat de Vila-seca han alertat d'un " estat d'alarma social" entre els pares i mares dels menors de localitat, la qual cosa ha forçat els policies a augmentar la vigilància als parcs, centres escolars i altres llocs freqüentats per menors.

Diferències amb el cas del Col·legi Maristes

Aquest cas apareix justament després de la confessió del pederasta del Col·legi Maristes Sants-les Corts de Barcelona que durant més de 30 anys va fer de professor de gimnàstica. Joaquín Benítez està en llibertat provisional, però el jutge li ha retirat el passaport i haurà de presentar-se a comissaria almenys un cop per setmana. A més, no podrà participar en activitats on hi hagi menors, ja siguin de caire lúdic, educatiu o cultural.

Benítez va ser professor d'educació física en aquest centre durant gairebé 30 anys, fins que l'any 2011 va ser expulsat. Tot i això, aquesta primera denúncia no va prosperar perquè el menor es va negar a declarar i els pares no van ratificar l'acusació, segons explica la Fiscalia.

Per la seva banda, el pare que va fer la primera denúncia acusa l'escola de " no haver fet tot el que podia fer", ja que l'any 2013 "no s'haurien implicat en el cas". Tot i aquestes acusacions, l'escola es defensa dient que ja van portar el cas a la Fiscalia de Menors, mentre que  l'AMPA del Centre ja ha demanat una reunió amb la direcció "de manera urgent". El pederasta confés va seguir en contacte amb menors, ja que va treballar de socorrista a la piscina municipal d'Espolla durant els estius del anys 2014 i 2015.