Societat 18/07/2011

Primera torre blau cel, un dos de set dels Castellers de Poble Sec

Efren Garcia
2 min

Barcelona.No sempre la colla que fa els castells més grans és la que més destaca en una diada castellera. Ahir els Castellers del Poble Sec van sobresortir realitzant la millor jornada de la seva història: van descarregar el cinc i el tres de set amb agulla i van carregar el primer dos de set que duien a plaça. Van iniciar la diada de la seva festa major amb valentia descarregant un cinc de set que encara no havien afrontat enguany.

Un cop aconseguit el primer repte i amb el beneplàcit de la canalla, van alçar el seu primer dos de set. Pis per pis i pausadament van construir una torre que desprenia seguretat. Si bé uns instants de dubtes de la menuda enxaneta van fer que el castell brandés lateralment en el moment de l'aleta i que no es pogués defensar en la descarregada, els Castellers del Poble Sec van celebrar l'èxit com tocava. Van tancar l'actuació descarregant el tres de set amb agulla i alçant dos pilars de cinc simultanis, un dels quals va ser aixecat per sota.

En plena ressaca d'alegries, un dels espadats va cedir en iniciar el descens mentre que l'altre va perillar durant uns segons que es van fer eterns quan l'enxaneta va quedar enganxada al cabell de la castellera del pis inferior.

Després d'un inici d'any amb dubtes, els de la camisa blau cel van prémer l'accelerador al juny i no han aixecat el peu fins tancar un primer tram de temporada històric. Potser el seu primer dos de set els ha agafat per sorpresa, però ara tenen clar que la segona meitat d'any els presenta una nova fita: descarregar l'única estructura que, amb set pisos, fa de frontera cap a la gamma dels castells de vuit.

stats