Publicitat
Publicitat

Protecció Civil manté la prealerta del pla Inuncat per pluges generalitzades arreu de Catalunya

En canvi, es dóna per tancada la prealerta del pla Neucat

Protecció Civil manté activada la fase de prealerta del Pla Especial d'Inundacions a Catalunya (Inuncat), ja que el Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat aquest matí l'avís de risc per superació dels llindars d'intensitat de pluja (30 litres en 30 minuts), d'acumulació (100 litres en 24 hores) i d'onades superiors als 2,5 metres.

A partir d'aquestes previsions, es calcula que l'episodi de pluges i onatge s'allargarà fins a aquest dijous a la tarda. Aquest dimecres, la pluja pot afectar totes les comarques de Catalunya, i s'espera que dijous es desplaci cap al nord del país. Aquest dimecres, s'espera que la pluja incideixi especialment a les comarques del litoral central, la regió centre i el nord-oest del país. Localment, pot anar acompanyada de tempesta i puntualment amb calamarsa. No es descarta algun fenomen de temps sever, tot i que de forma aïllada.

La superació del llindar per acumulació de pluja superior a 100 litres en 24 hores, s'allarga fins a les set del matí d'aquest dijous.

El temps al mar

Al mar, l'episodi d'onades que poden superar els 2,5 metres d'alçada afectarà sobretot a les comarques de la Selva, l'Alt i el Baix Empordà fins a aquest dijous a la una del migdia.

La neu, de baixada

En canvi, Protecció Civil ha tancat la prealerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat) atès que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que a la una d'aquest dimecres s'ha acabat el risc meteorològic per aquest tipus de precipitació.

Incidències

Pel que fa a les incidències relacionades amb l'episodi de pluja, entre les 4 de la tarda d'aquest dimarts i les 12 del migdia d'aquest dimecres el telèfon d'emergències 112 ha atès 98 trucades, que han comportat l'obertura de 84 incidents.

Entre les 10 de la nit d'aquest dimarts i les 11 del matí d'aquest dimecres els Bombers han fet 24 actuacions relacionades amb problemes derivats del vent. La majoria ha consistit en retirar arbres, branques i elements estructurals de la via pública com tendals, cables, planxes o rètols.

Les actuacions s'han concentrat a la Regió d'emergències metropolitana Nord (5 al Vallès Oriental, 6 al Vallès Occidental i 3 al Maresme); a la Regió d'emergències Centre (2 actuacions), i a la Regió d'emergències metropolitana Sud (8 actuacions).

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de