Societat 24/10/2011

El Racc proposa que els joves puguin conduir acompanyats abans d'obtenir el permís de conduir

Al 2010 van morir sis joves al mes en accidents de trànsit. La probabilitat que un jove mori en accident és un 30% més alta que la mitjana de la població i es multiplica per cinc durant el primer any de carnet.

Laura Díaz-roig
1 min

El gerent de programes de la Fundació Racc, Xavier Ruestes, ha proposat avui que els joves menors de 18 anys puguin conduir acompanyats abans d'obtenir el permís de conduir per anar agafant experiència, tal com ja va proposar la Direcció General de Trànsit. Ruestes ha anat, però, una mica més enllà i ha plantejat si també seria necessari que els joves conduïssin acompanyats després d'obtenir el carnet.

Aquesta proposta s'ha recollit en el marc de la presentació del nou programa educatiu en xarxa 'Racc Educa', que té com a objectiu sensibilitzar i formar els més petits com a vianants, usuaris de transport públic i ciclistes, perquè siguin bons conductors en un futur. El nou programa està enfocat tant a les escoles com als pares i permet participar en activitats a molts nivells.

Segons dades del Servei Català de Trànsit, l'any passat van morir sis joves d'entre 15 i 29 anys cada mes en accidents, una dada considerablement inferior a la del 2000, quan en morien 20 al mes. Així, els accidents de trànsit són la primera causa de mortalitat entre els joves d'aquesta franja d'edat, molt per davant de les drogues o el sida: la probabilitat que un jove mori en accident es un 30% més alta que la mitjana de la població i durant el primer any de carnet es multiplica per cinc.

stats