Fan una prova pilot a Gràcia amb unes ulleres amb càmera per a invidents

El prototip creat per GingerMind Technologies ha guanyat el premi Challenge BCN-NY

La Vila de Gràcia serà l'escenari de proves per a un prototip d'ulleres amb una càmera instal·lada que ajuda a la mobilitat per a invidents. Quan la càmera detecta algun encreuament, les ulleres dicten per veu les ordres que aquella persona ha de seguir per seguir la seva direcció.

Aquesta prova pilot arriba a Barcelona després que l'empresa creadora, GingerMind Technologies, hagi guanyat el premi Challenge BCN-NY, dotat amb 40.000 euros i la possibilitat de testar en un escenari real el projecte guanyador. El fet d'escollir la Vila de Gràcia com a lloc per fer la prova no és casual, perquè hi ha molts carrers en què no hi ha diferència de nivell entre la calçada i la vorera i això posa a prova les ulleres, que hauran de filar prim per discernir sobre on pot caminar la persona i on no.

El premi Challenge BCN-NY l'organitzen conjuntament el departament de Transport de la ciutat de Nova York i diverses àrees de l'Ajuntament de Barcelona. En total s'hi han presentat 51 empreses amb 68 solucions tecnològiques. Un jurat s'ha encarregat d'avaluar les 20 propostes finalistes i ha escollit aquestes ulleres per les perspectives de futur amb què compta.