Publicitat
Publicitat

Reconstrueixen el crim del pantà de Foix amb els dos urbans detinguts

Els Mossos traslladen els acusats a la casa que la parella de la víctima té a Vilanova i la Geltrú

Els Mossos d'Esquadra han traslladat a Vilanova i la Geltrú els dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona acusats de la mort d'un company del cos que va ser trobat calcinat en un cotxe a prop del Pantà de Foix el 4 de maig per fer la reconstrucció dels fets. Els dos detinguts, que estan en presó provisional des de mitjans de maig, han arribat a la urbanització Santa Maria de Vilanova i la Geltrú cap a les 10.00 hores, i la reconstrucció ha començat cap a dos quarts d'onze, després de l'arribada de la comitiva judicial i dels advocats.

Està previst que la reconstrucció se centri en aquesta casa, propietat de la detinguda, que ja va ser escorcollada pels Mossos, i que aquest dimarts no es faci al pantà de Foix, on es va trobar el cadàver.

Els dos detinguts, una dona de 33 anys que era parella de la víctima i un home de 36 anys, han entrat a la casa separats i tapats per un paraigua davant l'expectació mediàtica generada a la zona. A la reconstrucció hi participen una quinzena d'agents dels Mossos d'Esquadra, els advocats dels detinguts i la comitiva judicial, encapçalada per la magistrada del jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú, que és l'encarregada de la instrucció del cas.

La causa continua sota secret de sumari, però la principal hipòtesi dels investigadors és que els dos empresonats van matar el seu company després que aquest descobrís que Rosa, de 33 anys i amb qui vivia a Vilanova des de l'estiu passat, havia reprès d'amagat una relació sentimental amb Alberto, l'altre detingut, un urbà amb qui havia estat unida en el passat. 

Els investigadors sospiten que l'agent mort, després de descobrir que la seva parella l'enganyava amb Alberto, els va amenaçar amb revelar informació rellevant sobre un procés en el qual tots dos havien estat investigats el 2014, en una causa que va ser arxivada i relacionada amb la mort d'un "manter" que es va precipitar per un penya-segat en fugir en un dispositiu de la Urbana en el qual tots dos participaven a Montjuïc.

L'agent detingut ja va ser condemnat el 2013 per un jutjat de Barcelona a una multa de 300 euros i a una indemnització de 600 per una falta de lesions per agredir un altre manter, d'origen senegalès, en un dispositiu de la Urbana contra la venda ambulant.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de