Rigau: "Estem convençuts que l'Església catalana es posicionarà de forma més ajustada a la realitat de Catalunya"

La consellera d'Ensenyament defensa que "és més necessària que mai la cultura religiosa", però creu que no "hi ha d'haver catequesi" al currículum, en una entrevista a 'El món a RAC1'

"Estem convençuts que l'Església catalana es posicionara de forma més ajustada a la realitat de Catalunya". Així s'ha pronunciat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en una entrevista a 'El món a RAC1', sobre el currículum de religió de Primària i Secundària, publicat dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Rigau ha considerat que "és més necessària que mai la cultura religiosa", però ha considerat que no hi ha d'haver catequesi al currículum. "Els nostres alumnes han de saber per què fem festa per Nadal, per què el seu company va vestit d'una manera determinada o com la religió ha impactat en la història de l'art", ha justificat.

La consellera ha denunciat que els continguts de religió publicats al BOE "no estan a l'altura de l'esforç intel·lectual que requereixen altres matèries". "És gairebé teològic", ha considerat. Durant l'entrevista, també ha volgut recordar que l'escola pública a Catalunya és l'única de l'Estat reconeguda com a laica.

"La catequesi es fa a la parròquia i no a l'escola", ha reflexionat.