RELIGIÓ
Societat 11/02/2013

Rouco pronostica que no hi haurà cap "salt al buit" a l'hora d'escollir el successor de Benet XVI

Destaca l'"aportació pràcticament única en la història" del papa dimissionari i "no fàcilment superable per cap altre en el futur". De Benet XVI, en destaca el 'feeling' amb els joves

Ara
1 min
Rouco Varela defensa ara el dret a escolaritzar en castellà

Madrid"No hi ha salts al buit en la història del pontificat. Ni amb els noms". D'aquesta manera el president de la Conferència Episcopal espanyola, el cardenal arquebisbe de Madrid Antonio María Rouco Varela, ha pronosticat que el papa que prengui el relleu a Benet XVI exercirà un ministeri basat en la continuïtat, sense grans sacsejades internes.

Rouco Varela, que ha comparegut en una roda de premsa convocada d'urgència després d'assabentar-se de la renúncia del sant pare, ha subratllat "l'aportació pràcticament única" de Benet XVI durant el seu pontificat, que creu que "no serà fàcilment superable per cap altre en el futur".

'Feeling' amb els joves

De Benet XVI, Rouco Varela n'ha destacat el 'feeling' amb els joves i la gran activitat al llarg dels vuit anys de pontificat. A més, ha considerat "coherent" la decisió del papa, de qui ha dit que "ha complert amb el seu deure amb Déu". Sense cap element de crítica pels vuit anys de pontificat, Rouco Varela s'ha limitat a dir que "l'Església necessita el Papa que Déu li doni". "El que és imprescindible per a l'Església és que hi hagi Papa", que haurà d'encarar les "tasques pendents" basades en "la gran tasca d'evangelització".

stats