Santi Vila: "Ens equivocaríem si demonitzéssim Airbnb"

El conseller d'Empresa i Ocupació creu que Catalunya no pot caure en "l'error d'abonar el discurs populista de la turismofòbia"

"Ens equivocaríem si demonitzéssim companyies o pràctiques determinades, com Airbnb, que formen part d'un nou model de societat del qual estem molt orgullosos", ha dit el conseller d'Empresa i Ocupació, Santi Vila, després d'una reunió amb els representats turístics que s'ha celebrat aquest dimecres. Per a Vila, "alguns han demonitzat els apartaments turístics des de fa anys per definició" i, d'altres "alguna empresa que arreu del planeta presta serveis adequats".

Vila fa aquestes declaracions després que aquest dimarts el govern de Colau exigís a Airbnb que retiri de la web 1.036 pisos il·legals que tenen ordre de cessament i que ja han sigut multats. Prèviament, l'Ajuntament ha interposat a la companyia dues multes de 30.000 euros i una de 600.000 euros. Actualment està meditant si n'interposa una altra de 600.000 euros. En aquest sentit, el conseller ha defensat que "les administracions han de ser molt exigents amb tothom" i ha afegit que tothom "ha d'atendre els compromisos fiscals".

El conseller també ha assegurat que "seria molt greu jugar temeràriament amb el turisme com fan algunes administracions". En ser preguntat pels periodistes sobre si es referia al govern de Colau,
Vila ha assegurat que no vol assenyalar ningú, però ha afegit: "Aquest país no pot caure en l'error d'abonar el discurs populista de la turismofòbia". "Si ens sentim amb l'obligació de fer aquesta reunió i dic que hem de vigilar, és que crec que el problema comença a existir", ha reblat.

Més continguts de